Sunt copilul amantei – A.M. Homes

Sunt copilul amantei este o poveste despre ce înseamna sa fii un copil adoptat, despre propria identitate si despre valorile familiei. Mama biologica a lui A.M. Homes a fost o tânara de douazeci si doi de ani, amanta unui barbat mult mai în vârsta, casatorit si care avea deja o familie. Sunt copilul amantei este romanul care prezinta viata lui Homes, la treizeci de ani dupa ce a fost adoptata, din momentul în care parintii ei biologici au reluat legatura cu ea.

Homes, cunoscuta pentru stilul sau profund emotionant si cu tenta psihologica, povesteste despre relatia pe care a avut-o cu parintii ei biologici, dupa ce acestia au reintrat în viata ei, dar si despre istoria familiei nou descoperite. Mama ei naturala, o femeie complexa si singuratica, nu s-a casatorit niciodata, nu a avut alti copii, si a murit în 1998; tatal ei natural îi spusese initial ca o va introduce în familia lui, dar nu si-a respectat promisiunea.

Apoi, la câtiva ani dupa moartea mamei si dupa ce a rupt legatura cu tatal sau, Homes devine obsedata de trecutul familiilor sale. Se transforma într-un antropolog electronic, petrecând zile-n sir în fata calculatorului, în speranta de a afla cine este cu adevarat.

“Pentru scriitorii din generatia mea, A.M. Homes este un fel de erou, iar ultima ei carte – Sunt copilul amantei – este un exemplu de curaj si farmec. Este o carte care te marcheaza, o carte atât de bine scrisa si de o sinceritate pe care nu multi ne-o permitem.” ZADIE SMITH
Cartea asta iti va salva viata – A.M. Homes
Sunt copilul amantei – A.M. Homes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *