Superfreakonomics, Triburi, Joseph Stiglitz si Bono, la standul Publica – Gaudeamus

Iata cateva dintre noutatile cu care editura Publica isi asteapta cititorii la Targul International de Carte Gaudeamus, ce se desfasoara la complexul expozitional Romexpo intre 18 si 22 noiembrie. Scrisa in continuarea cartii Freakonomics, bestseller international care intre timp s-a transformat intr-un documentar, Superfreakonomics e un manual alternativ de economie. Pentru Dubner si Levitt, economia nu este doar o disciplina care se studiaza in universitati, nici simpla explicatie matematica. Economia este pentru ei una dintre dimensiunile lumii in care traim zi de zi si din acest motiv au optat pentru „freakonomie”, adica pentru reabilitarea banalului prin apelul la bizarerii statistice si logice. Pentru ca „(super)freakonomia” nu e altceva decat rezultatul acestui amestec de rigoare stiintifica si curiozitate lipsita de prejudecati, care face ca interpretarile economice din aceasta carte sa fie si relevante, si pasionante.

Triburi este o carte marca Seth Godin: usor de citit, scurta, cu povesti fascinante si cu idei care ne pot ajuta. Oamenii au cautat dintotdeauna sa faca parte dintr-un trib. Acum internetul a eliminat limitele geografice si financiare, iar datorita retelelor de socializare si blogurilor, unui trib ii e mai usor ca oricand sa capete mai multi adepti. Mai mult, datorita lor creste numarul de triburi noi. Atat doar ca internetul poate sa ofere multe, dar nu si leadership. De aici importanta intrebarii la care raspunde Seth Godin in Triburi: Cine o sa ne conduca? Raspunsul pe care il da prin aceasta carte ne ajuta sa intelegem care anume e miza si cum fiecare dintre noi poate sa creeze si sa conduca un trib.

Co-lectia de Economie continua cu una dintre cele mai asteptate carti despre criza, In cadere libera de Joseph Stiglitz. Putini sunt mai calificati sa comenteze aceste vremuri tulburi decat Joseph E. Stiglitz. Abordand o paleta intreaga de subiecte care au legatura cu criza, in cartea aceasta Stiglitz pledeaza convingator pentru o restaurare a echilibrului intre stat si piete. Se duce pana la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de raspunsuri facile, schitand in acelasi timp alternativele de actiune si aratand ca exista in continuare optiuni care pot schimba in bine lucrurile pe viitor.

O alta noutate la targ este aparitia primei carti din Colectia de management, cea mai recenta colectie Publica sustinuta si recomandata de compania de training si consultanta Ascendis.
Viitorul managementului de Gary Hamel este o carte destinata visatorilor si oamenilor de actiune. A fost scrisa pentru orice persoana care se simte sufocata de birocratie, care se teme ca „sistemul” actioneaza impotriva inovatiei, care se intreaba de ce lucrul in corporatii trebuie sa fie atat de lipsit de spirit, care stie ca „managementul”, asa cum este el practicat acum, e mai degraba un obstacol in calea succesului – si vrea sa faca ceva in aceasta privinta.

Dupa epuizarea in mai putin de doua luni a editiei hardcover din Economia Crizelor de Nouriel Roubini, Publica va propune, la un pret mai mic, editia softcover a acestui bestseller.

Victoria Books, imprintul Publica dedicat biografiilor unor personalitati, aduce ca noutate la acest targ biografia lui Bono. Autoarea cartii, Laura Jackson, scrie despre Bono, despre muzica si viata lui, ii povesteste succesele si provocarile, de la primul album pana la turneul Elevation. Scrie despre U2 si despre un nou tip de erou al vremurilor noastre, care nu se multumeste cu statutul de vedeta si alege sa militeze pentru binele general.

Toate cartile Publica, inclusiv noutatile, au la aceasta editie a targului preturile reduse cu 20%.

Va asteptam la stand si cu cateva mici cadouri pe care ne va face placere sa vi le oferim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *