TÂNĂRUL SAMURAI/ CALEA RĂZBOINICULUI de Chris Bradford

August 1611
În urma unui naufragiu, Jack Fletcher ajunge pe ţărmul Japoniei — preaiubitul său tată şi întregul echipaj fuseseră măcelăriţi de piraţii ninja.
Salvat de legendarul maestru al sabiei Masamoto Takeshi, singura speranţă a lui Jack este să devină un războinic samurai. Astfel începe pregătirea sa…
Dar viaţa la şcoala de samurai este o continuă luptă pentru supravieţuire. Chiar şi cu prietena sa Akiko alături, Jack este hărţuit de ceilalţi kohai şi tratat ca un paria.
Cu sabia gata de atac şi cu un suflet neînfricat, va reuşi oare Jack să-şi dovedească valoarea şi să-l înfrunte pe duşmanul său de moarte?

Traducere de Sorin Voinea
Format: 13 x 20 cm, 344 pagini
Pret: 39,90 lei

Chris Bradford iubește zborurile și săriturile de la înălţime. S-a aruncat de pe cascada Victoria cu coarda elastică, s-a parașutat dintr-un avion în Noua Zeelandă și a zburat cu parapanta de pe vârful unui munte din Franţa, de fiecare dată reușind să aterizeze în siguranţă — abilitate deprinsă din artele marţiale…
La vârsta de șapte ani s-a înscris într-un club de judo și a îndrăgit
numaidecât tehnicile de aruncare a adversarului peste umăr și mânuire
a arcului. În anii următori, s-a antrenat în karate, în kickboxing, în
arta duelului samurailor, obţinând centura neagră în taijutsu, lupta cu
mâinile goale.
Înainte de a scrie romanul Tânărul Samurai, a activat ca muzician profesionist și compozitor. A cântat chiar și pentru Maiestatea Sa Regina Elisabeta a II-a (dar bănuiește că regina i-a găsit trupa puţin cam zgomotoasă).
Chris Bradford locuiește într-o localitate din sudul Angliei, împreună cu soţia sa și două pisici pe nume Tigger și Rhubarb.

FRAGMENT DIN CARTE:
Singura lui opţiune era de-acum chō-geri, lovitura fluturelui. Ceea ce gândeşti, asta se va întâmpla, îşi aminti el vorbele lui sensei Yamada.
Fără să şovăie, Jack făcu un salt în aer şi, deodată, toate lunile sale de antrenament se condensară într-un singur moment.
Răsucindu-se în aer, îşi roti braţele într-un arc de cerc pentru a-şi păstra
echilibrul, îi spulberă lui Raiden garda cu piciorul drept şi, din avânt, îl izbi
violent cu celălalt picior în maxilar, doborându-l fulgerător la podea.
În Butokuden se aşternu o linişte sinistră.
Jack ateriză cu acurateţe deasupra matahalei exact când din beţişorul
parfumat căzu în farfurioară ultima bucăţică de cenuşă. — YAME! strigă uluit arbitrul.
Ippon pentru Jack!

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.corintjunior.ro

One thought on “TÂNĂRUL SAMURAI/ CALEA RĂZBOINICULUI de Chris Bradford”

  1. este o carte foarte profunda :x, neobisnuita, originala…o carte din care am invatat multe despre arta, viata si cultura japoneza ..;) ..cand apare urmatorul volum :d ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *