ISTORIA CANIBALISMULUI de Manuel Moros Peña

Acum la editura CORINT – o surprinzătoare incursiune în antropofagie din Antichitate până în zilele noastre

Deşi ne repugnă ideea că o fiinţă umană poate trata corpul unui semen ca pe o simplă bucată de carne, canibalismul ne produce o inevitabilă fascinaţie faţă de ceea ce e straniu, diferit, faţă de ceea ce se abate de la normă; o atitudine profund omenească, ce se amplifică atunci când aflăm că, în unele triburi, canibalismul nu este considerat un act monstruos şi împotriva naturii, ci o practică bazată pe credinţe străvechi, acceptată de colectivitate, o datorie morală sacră.
Tocmai pe inevitabila fascinaţie se bazează şi Manuel Moros Peña când ne propune această surprinzătoare incursiune în antropofagie, din Antichitate până în zilele noastre. În paginile cărţii vom găsi capitole bine documentate despre canibalismul ritualic, cel al războinicilor, despre canibalismul de supravieţuire sau cel patologic…
Vom afla despre celebrul caz al supravieţuitorilor accidentului aviatic din Anzi, despre canibalismul aztecilor, despre canibalismul funerar practicat de tribul fore şi chiar despre recentul caz al canibalului german Armin Meiwes.

Format: 16 x 23 cm
368 pagini
Preţ: 49,90 lei

Manuel Moros Peña (n. Zaragoza, 1969) este licenţiat în medicină şi specialist în pediatrie.
A scris numeroase articole apărute în reviste medicale spaniole şi internaţionale şi numeroase lucrări prezentate la congrese ştiinţifice; colaborează la revista Más Allá.
A mai publicat Seres extraordinarios. Anomalías, deformidades y rarezas humanas (Edaf, 2004) şi
Ya somos tres. Cuidados prácticos del recién nacido para madres primerizas (Paidotribo, 2006).

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *