Targ de carte Gaudeamus la Mamaia

In perioada 11-15 august 2011, in incinta unui pavilion expozitional amplasat pe faleza din fata studioului Radio Vacanta, va avea loc editia a III-a a Targului de carte Gaudeamus Mamaia, eveniment organizat de Radio Romania, prin echipa Gaudeamus, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Constanta – Radio Vacanta.

Targul Gaudeamus Mamaia reprezinta ultima oprire din acest an a Caravanei Gaudeamus, care consta intr-o serie de evenimente expozitionale de tip cultural-educational desfasurate in orase cu traditie universitara si culturala din Romania (Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta-Mamaia).
In categoria acestor targuri locale de carte care au impus in peisajul evenimentelor cultural-expozitionale din Romania conceptul de targ de carte itinerant, Gaudeamus Mamaia reprezinta varianta estivala a Caravanei Gaudeamus: o formula originala, care isi propune sa imbine cultura cu vacanta si divertismentul.
Gaudeamus Mamaia 2011 promite o atmosfera de incantare si surpriza in vecinatatea cartilor: 30 dintre cele mai cunoscute edituri din Romania se vor intrece in a prezenta publicului carti pentru toate varstele si gusturile, la preturi de vacanta! Expozitia de carte va fi completata de un program de evenimente cuprinzand lansari si prezentari de carte, expozitii, dezbateri si intalniri cu oameni de cultura, scriitori si critici literari, dar si momente muzicale si artistice. Lista evenimentelor este deschisa.
Targul Gaudeamus Mamaia va fi in acest an spatiu de reflectie cu privire la situatia Cazinoului din Constanta. Vernisajul expozitiei documentare “Istoria Cazinoului din Constanta”, care va avea loc in prima zi a Targului, va da startul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la starea actuala a Cazinoului pentru gasirea unor solutii de reabilitare a monumentului.
Targul Gaudeamus Mamaia, in parteneriat cu Fundatia “Noi Citim”, continua campania nationala de donatie de carte “Cartile se intorc acasa”: vizitatorii si editorii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de achizitie de carte din Dobrogea.

Presedinte de onoare al editiei din acest an a Targului Gaudeamus Mamaia va fi Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judetului Constanta.

Deschiderea oficiala a Targului va avea loc joi, 11 august 2011, ora 19.00.

Programul de vizitare a Targului:
– joi, 11 august – luni, 15 august: 16.00 – 23.00

Intrarea este libera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *