Targul Carturesti: pentru cadouri destepte

Incepand cu 5 si pana pe 30 decembrie, la Carturesti Verona de pe bulevardul Magheru este deschis Targul Carturestilor. In spatiul extins al librariei puteti gasi obiecte unicat, unele dintre ele realizate manual, vinuri alese, cd-uri de colectie, cele mai vandute carti ale anului, filme premiate. Printre cadourile cu dichis, veti descoperi si portelanuri fine de marca nipona, jocuri de strategie care vor face copiii sa uite de computer, ciocolata Galler, agendele Moleskine, calendarele LemArt, jucariile cu levantica al caror design il semneaza Ana Ponta. Pentru adeptii cumparaturilor destepte oferta este larga si pe buzunarele tuturor.

In completarea unei sesiuni de shopping relaxante, lipsita de agitatia specifica perioadei sarbatorilor, vine si extinderea librariei in noul spatiu din casa alaturata, de pe strada Arthur Verona, la numarul 15. Daca urcati scarile, din camera de arta a librariei, patrundeti in 7 incaperi de poveste, intr-o casa de vis ai caror pereti gazduiau in anii `20 tablouri de Grigorescu, Andreescu si Verona. Cumparaturile de sarbatori sunt o ocazie de a vizita noul spatiu care va fi pus la dispozitia publicului in intregime in cursul anului 2009. Extinderea Micului targ de cadouri destepte este cadoul Carturestiului pentru toti cei care se vor bucura ca imobilul de 20 etaje care ar fi trebuit sa fie ridicat pe terenul din spatele librariei a cedat locul culturii. Un loc care, alaturi de vechiul spatiu, va avea in 2009 o suprafata totala de aproape 2000 de metri patrati si unde sa poti savura nestingherit un ceai in timp ce rasfoiesti o carte sau un album de arta.

Librariile Carturesti au fost dintotdeauna mai mult decat simple locuri ale cartilor. Prima librarie Carturesti din 2000 isi cauta descendenta in Bucurestiul interbelic, intr-o capitala cu adevarat europeana, intr-un oras sincronizat cultural cu intreaga lume. O data cu trecerea celor 8 ani de zile, cele 9 librarii Carturesti au fost redate in primul rand celor care si-au imaginat astfel de locuri de intalnire unde diversele forme ale culturii sa se simta ca la ele acasa. Si tot cei care au indraznit sa viseze spun ca astazi, literatura, muzica, ceaiul, arta plastica, arhitectura, filosofia, filmul, teatrul stau bine impreuna la Carturesti. Acolo unde puteti gasi tot timpul lucruri frumoase, rare, inedite si unde cultura de consum poate convietui armonios langa cultura de avangarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *