A treia ediție LibFest: târgul online de carte organizat de Libris

Astăzi începe a treia ediție LibFest, târgul online de carte organizat de Libris între 11-14 aprilie.


Timp de 4 zile-maraton, vor avea loc peste 100 de dialoguri și experiențe culturale, lansări de carte și dezbateri pe marginea cărților și subiectelor de actualitate. Armand Goșu, Teodor Baconschi, Vasile Ernu, Mirela Retegan, Gáspár György, Gabriel Diaconu și mulți alții vor participa la dezbateri pornind de la conflictul din Ucraina. Vor fi reduceri de până la 82% la 250.000 de titluri.

Cea de-a treia ediție a LibFest – târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris – va fi marcată de contextul socio-politic actual și va avea loc în perioada 11-14 aprilie. În cele 4 zile-maraton de evenimente, sub umbrela #LibrisTalks autori, creatori de conținut și experți intră în dialog pe tema situației de la graniță și a implicațiilor sale mai puțin dezbătute. De la reziliență emoțională și până la gestionarea stresului ori înțelegerea din perspectivă geo-culturală, dialogurile din seria #LibrisTalks privesc din unghiuri variate evenimentele și actorii implicați în conflictul din Ucraina.

Evenimentele de la graniță nu pot fi trecute cu vederea, așa că am considerat natural ca această ediție LibFest să abordeze subiectul dintr-o perspectivă a cunoașterii, culturală. Cărțile au fost mereu considerate un aliat în perioade de stres emoțional, pentru că facilitează înțelegerea contextului, dar și a propriilor gânduri și emoții. Pe lângă numeroasele lansări de carte și dialoguri pe marginea cărților, ca promotori ai culturii, în ediția aceasta am ales să implicăm mai mulți specialiști alături de care să dezbatem situații și soluții în această perioadă dificilă, a precizat Laura Țeposu, CEO și fondator Libris.

Printre dialogurile reunite sub umbrela #LibrisTalks se numără teme precum:

  • Intervenție și suport în situații de urgență, cu Raed Arafat, secretar de stat, și Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România;
  • Profiling, narcisism vs. carismă, profilul liderilor care au marcat istoria, cu Gabriel Diaconu și Sever Gulea, medici psihiatri;
  • Geopolitică și conflict, cu Armand Goșu, istoric, și Teodor Baconschi, scriitor și diplomat;
  • Contribuția spațiului ex-sovietic la cultura mondială, cu Vasile Ernu, scriitor și conf. dr. Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere Universitatea Transilvania Brașov;
  • Cum gestionăm stresul provocat de tensiuni exterioare cu Ioana Chicet-Macoveiciuc, scriitor, și Laura Pănăzan, psihoterapeut;
  • Traume vechi și noi în perioade de criză cu Petronela Rotar, autor, și Sever Gulea, medic psihiatru;
  • Cum simt copiii incertitudinile legate de pace și securitate și care este cea mai bună abordare pe care o putem avea în relația cu cei mici cu Mirela Retegan, jurnalist, scriitor, și Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional;
  • Conținut online. Ce și cum comunicăm în situații de criză? – cu Mihaela Sava (@prăjiturela), Delia Alexandra Bendei (@citibila) și Sever Gulea, medic psihiatru și blogger Libris.ro, alături de Augusta Oniță;
  • Cum îți antrenezi mintea să acționeze optim în perioade tensionate – Sandra Jitianu și Matei Stănculescu de la Mental Fitness intră în dialog cu Augusta Oniță-Bagoly.

Întâlniri online cu peste 100 de autori români și internaționali

De asemenea, cea de-a treia ediție LibFest reunește în cele 4 zile de maraton cultural peste 100 de autori români și internaționali care își vor prezenta cele mai noi apariții editoriale sau vor intra în dialog cu cititorii. Evenimentele vor fi transmise online, la fiecare jumătate de oră, începând cu ora 10.00 (11 aprilie), respectiv 9.00 (12-14 aprilie) și până la ora 22.00.

Printre autorii care intră în dialog în cadrul LibFest se numără Ann Cleeves, Tatiana Niculescu, Alexandru Preda (fiul lui Marin Preda), Mihai Găinușă, Maria Orban, Adina Rosetti, Niculina Gheorghiță, Ana Maria Ducuță, Bogdan Teodorescu, Barbara Couvert, Elisabeth Horowitz, Em Sava, Cezara Mucenic, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Camelia Cavadia și mulți alții.

În același timp, vizitatorii LibFest sunt invitați să acceseze cele peste 100 de standuri virtuale ale celor mai cunoscute edituri din România. Astfel, peste 250.000 de titluri sunt disponibile în cadrul târgului ce are loc online în perioada 11-14 aprilie, cu reduceri de până la 82%.

În topul celor mai așteptate lansări de carte se numară Ești tot ce riști-Michele Wucker, Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării-Erin Mayer și Reed Hastings, Și vulturii uită să zboare-Lucia Stroilă, Singur. Viața lui Mihail Sebastian-Tatiana Niculescu, Răpirea Parisiei și alte povestiri- Mihai Găinușă, Texte cu vedere la stradă-Mihai Alexandru Pleșu, Bazarul memoriei-Veronica O’Keane, În toate a fost frumusețe- Manuel Villas, Criza lumii moderne- Rene Guenon, Consimțământul. Noile reguli ale educației sexuale-Jennifer Lang, Simbolizarea și actele simbolice-Valeria și Jacques Salomé, Biblia îngrijirii tenului-Dr. Anjali Mahto, Ideea de tine-Robinne Lee sau Sylvia Day, dialog pe baza seriei Crossfire.

Ultimii doi ani ne-au oferit avantajul de a crea un eveniment cât mai aproape de experiențele offline, însă cu o participare mult mai largă decât un eveniment clasic. În ciuda întâmplărilor neprevăzute care continuă să ne surprindă, trebuie să căutăm cele mai eficiente metode de a ne bucura de lucruri firești, de a ne deconecta, de a lua o pauză de la grijile cotidiene. Iar experiențele și dialogurile care aduc la un loc cititori și autori, credem noi, sunt un real ajutor. Ne așteptăm ca și în această a treia ediție să fim surprinși de numărul mare de cititori care vor trece pragul virtual al evenimentelor LibFest, a mai declarat Laura Țeposu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *