Vant, Volume, Vectori, de Gigi Caciuleanu

Curtea Veche Publishing si Gigi Caciuleanu au deosebita placere de a va invita miercuri, 11 februarie, incepand cu ora 14:00, la evenimentul de lansare a cartii Vant, Volume, Vectori, la Ceainaria Carturesti.

Gigi Caciuleanu afirma ca “Vant, Volume, Vectori este o lucrare nascuta din necesitatea de a-mi structura propriile intuitii. Din nevoia de a gasi, a studia si a codifica scheletul structural al nebuniei creatoare. In ciuda incercarilor de definire, cartea nu este nici manual de dans nici tratat de anatomie. Este mai curand o “carte de bucate” si o culegere de “descantece” personale. Mai degraba se prezinta ca un fel gramatica para – anatomica cu ecuatii metaforice”. Ea constituie un instrument de analiza structurala pentru a putea opera o sinteza a tumulturilor nebuniei creatoare, o morfologie poetica si o sintaxa fizico – matematica, in care corpul se declina iar miscarile se conjuga”.
“Carte de COREOSOFIE personala, aceasta reprezinta codificarea unei structuri si cristalizari ale unei gandiri din care se hraneste atat viata mea de interpret si coregraf cat si metoda mea de predare si de formare de generatii de dansatori. Scanteia cartii m-a aprins dintr-o data. Ca sa o formulez si sa o astern pe hartie mi-au trebuit 30 de ani”, spune autorul.
Vant, Volume, Vectori este o carte in care in care dansul, muzica sau cuvantul sunt ingemanate devenind forme fluide ale exprimarii, ale comunicarii. Si pentru ca “spunerea” sa fie limpede, are loc o reintoarcere la esente, principii, “alfabete”, mecanisme. Lumea astfel ordonata devine inteligibila si comunicabila.
“Nu va amagiti ca veti dansa ca Gigi daca cititi aceasta carte. Dar nu va refuzati placerea de a o citi, de a va cufunda in cuvintele si schitele lui Gigi, de a-i intelege alfabetul si de a gandi ca el cateva clipe, urmarindu-i gandurile. Nu va refuzati placerea de a va indragosti de dansul perpetuu din mintea lui. Si asteptati cu incredere momentul in care cineva va indrazni sa desteleneasca si alte bogatii dintr-un cufar pe care Gigi il poarta prin lume umplandu-l cu fragmente de ganduri, cu poeme, cu idei, cu promisiuni…” – Razvan Penescu.
Gigi Caciuleanu e cunoscut ca dansator si coregraf pe mai multe continente, a dansat in compania unor dansatoare celebre, a fost decorat de statul francez cu gradul de “Chevalier des Arts et Lettres” si a primit medalia Steaua Romaniei in rang de Cavaler. E directorul artistic al Baletului National Chilian si unul dintre fondatorii organizatiei UNESCO “Le Conseil International de la Danse”. A infiintat la Paris si apoi la Bucuresti “Compania Gigi Caciuleanu”, a creat pentru Opere din intreaga lume si a primit numeroase premii internationale.
Titlul Vant, Volume, Vectori face parte din colectia Urban, in care au mai aparut Paris Elegant, Teheran incitant de Alexandru Balasescu si Femeia care a uitat sa nasca de Ina Ilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *