Viata si Moartea in religie

Editura Herald lanseaza in cadrul colectiei “Cultura si civilizatie” cartea “Doctrina vietii de apoi in Israel, in iudaism si in crestinism” de Robert Henry Charles. Robert H. Charles (1855 1931) este unul dintre cei mai mari savanti biblici din secolul al XX-lea, fiind cunoscut in special prin traducerile sale la textele apocrife si pseudoepigrafice. “Doctrina vietii de apoi in Israel, in iudaism si in crestinism” este o minutioasa cercetare asupra eshatologiei iudaice si crestine atat din Vechiul si Noul Testament cat si din textele apocrife (Enoh, IV Ezra, Intelepciunea lui Solomon etc.).

Indelunga stradanie a autorului face ca aceasta lucrare sa fie rodul mai multor studii pregatitoare centrate pe literatura apocaliptica si apocrifa a iudaismului, incepute cu doisprezece ani in urma.

Pe parcursul acestei lucrari, autorul a fost nevoit sa paraseasca drumul batatorit in abordarea eshatologiei Vechiului si Noului Testament. Astfel, metoda sa este una riguroasa impunandu-se printr-un studiu temeinic ce vizeaza atat contextul literar cat si cel istoric proprii textului sursa. Autorul este de parere ca numai printr-o asemenea analiza stiintifica, putem spera sa ajungem la concluzii pertinente cu privire la un subiect atat de aprins cum este cel legat de conditia finala a omului si a lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *