”VICIILE SI VIRTUTILE PRINTULUI” in arta si literatura romana si spaniola a Renasterii, la ICR Madrid

VICIILE SI VIRTUTILE PRINTULUI – similitudini in arta si literatura romana si spaniola a Renasterii, este titlul conferintei sustinute de hispanista Oana Andreia SAMBRIAN TOMA, la sediul ICR Madrid, joi, 22 ianuarie 2009, de la ora 20:00. Rosu si albastru sau… despre vicii si virtuti, Printul renascentist spaniol al lui Antonio de Guevara sau Printul renascentist roman al lui Neagoe Basarab sunt temele abordate in cadrul expunerii ilustrate.

Oana Andreia SAMBRIAN-TOMA este cercetatoare la Institutul de Studii Socio-Umane al Academiei Romane C.S. Nicolae Plopsor din Craiova. Studiaza Secolul de Aur, dedicandu-se in prezent unui amplu proiect de investigare a relatiilor culturale romano-spaniole in secolele XVI-XVIII.

In anul 2008 a participat la congresul din Santiago de Compostela (7-11 iulie) dedicat invatatilor din Secolul de Aur, iar la Murcia (19-21 noiembrie) la congresul Imagine si Aparenta.

In a doua jumatate a lunii ianuarie 2009, Oana Andreia SAMBRIAN-TOMA este bursiera a Institutului Cervantes din Madrid pentru cel de-al doilea Curs Superior al Tinerilor Hispanisti, profesoara invitata a Grupului de Cercetare a Secolului de Aur de la Universitatea din Navarra si invitata la congresul Noua Arta de a face Comedie in context european (Almagro, 28-30 ianuarie 2009 – unde are loc anual, in iunie-iulie, un important Festival de Teatru clasic spaniol).

Oana Andreia SAMBRIAN-TOMA este Presedinta a Congresului Secolul de Aur inainte si dupa “Noua Arta” la Lope de Vega: noi abordari, din perspectiva disciplinara, programat la Craiova, in perioada 7-9 mai 2009.

De asemenea, directoare a revistei Hispania Felix. Revista anuala de cultura si civilizatie din Secolul de Aur si a doua proiecte de cercetare a Secolului de Aur sub conducerea Consiliului National Roman pentru Cercetari Stiintifice. A scris peste 20 de articole despre Secolul de Aur spaniol, publicate in Romania si in strainatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *