Virgil Magureanu isi lanseaza cea mai noua carte

Editura RAO si Libri Romania va invita la intalnirea cu Virgil Magureanu si Alex Mihai Stoenescu, autorii cartii: De la regimul comunist la regimul Iliescu. Cartea va fi prezentata miercuri, 21 ianuarie 2009, ora 13.00, la Magazinul Libri, Complex Comercial Polus Center, Cluj. De la regimul comunist la regimul Iliescu. O carte-dialog incitanta.

Editura RAO va propune o carte-dialog intre istoricul Alex. Mihai Stoenescu – unul dintre cei mai avizati analisti ai perioadei recente din istoria Romaniei – si profesorul Virgil Magureanu, sef al SRI in anii imediat urmatori Revolutiei din 1989, unul dintre martorii de nepretuit pentru epoca postdecembrista.

Implicarea sovietica in 1989

Cu toate ca Virgil Magureanu nu spune tot si ocoleste cu abilitate locurile prea sensibile care ating zona secretului de stat, volumul este extrem de valoros pentru istorici si incitant pentru cititorul obisnuit, care aude o voce foarte autorizata vorbind despre implicarea straina – anume sovietica – in evenimentele din Decembrie si care neaga denumirea de revolutie pentru ceea ce s-a intamplat atunci.

Caderea guvernului Roman

Aflam care era esenta luptei pentru putere in primele luni ale anului 1990 si cum a continuat sa actioneze Securitatea, desi oficial era moarta. Insa marturiile cele mai interesante par a fi cele legate de culisele mineriadelor, reactiile liderilor si rolul pe care il joaca in politica orgoliul personal si caracterul oamenilor. Cu aceasta ocazie, citim si o analiza avizata a cauzelor caderii guvernului Roman.

Marturii esentiale despre istoria recenta

Pus pentru prima data in fata unui istoric care nu se sfieste sa lanseze intrebari incomode si sa caute cu orice chip sa obtina un raspuns, Virgil Magureanu dezvaluie, uneori printre randuri, lucruri esentiale despre istoria recenta a Romaniei, despre primii doi ani de libertate anarhica in care statul prabusit in decembrie 1989 si – lucru extrem de grav – lipsit de un serviciu secret care sa-l protejeze, incearca sa-si recladeasca primele institutii democratice.

O carte-dialog extraordinara, care face lumina asupra anilor decisivi ai istoriei recente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *