Jurnalul lui Dracula, interzis minorilor sub 14 ani

Jurnalul lui DraculaTeatrul de Nord Satu Mare prezinta duminica 25 ianuarie, ora 19.00, luni 26 si marti 27 ianuarie – ora 18.00, spectacolul “JURNALUL LUI DRACULA” de Marin Mincu, adaptarea si regia Alexander Hausvater. Un spectacol despre curajul de a ne asuma total ca oameni si ca popor. O calatorie pe urmele unei legende a istoriei. Geneza unui mit modern. O confruntare directa cu noi insine.

“Interesanta este viziunea machiavelica asupra erotismului, prezent in toate si cu toate astea neagresiv ochiului. Indrazneala actorilor de a aparea goi pe scena este pe deplin motivata, fiindca nici o clipa nuditatea nu se asociaza cu vulgaritatea, nici macar in scenele in care se mimeaza actul sexual. Dimpotriva, sunt multe tablouri picturale, a caror frumusete nu te lasa sa vezi corpul uman altfel decat ca pe un obiect de arta. (…) Ca sa esentializez, Hausvater parcurge aici drumul de la forma la senzorial si de la senzorial la emotie.

Efectul obtinut este un alt mod de a percepe istoria, aproape familiar, o asezare a ei in contemporaneitate, in cel mai natural mod cu putinta.” Ruxandra Anton (fragment din articolul “Caleidoscopul lui Hausvater” – Cultura, nr. 2/15 ian. 2009).

Distributia:

DRACULA: Ciprian Vultur
SOBOLANII: Lorincz Agnes, Dorin Zachei Ceoarec, Alina Negrau, Ionut Oprea, Carol Erdos, Stefan Bordea, Tibor Szekely, Vlad Muresan, Cosmin Domnisan, Gina Gorea, Dorina Nemes, Camelia Codruta Rus, Diana Turtureanu, Renata Heidel, Andreea Mocan.

Regia tehnica – Dorel Iurcencu
Asistent regie – Ovidiu Caita
Light design – Lucian Moga
Coregrafia – Gabriela Tanase
Muzica – Mircea Florian
Decorul si costumele – Alexandru Radu

SPECTACOL INTERZIS MINORILOR SUB 14 ANI!

Teatrul de Nord Satu Mare
Str.Horea, nr. 3-5, 440004 Satu Mare, tel./fax 0261.715876, tel.0261.712538
Agentia teatrala: 712106
e-mail: teatruldenord@yahoo.com, secretariat@teatruldenord.ro
www.teatruldenord.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *