Ziua Internationala a Cartii la Scoala Generala 189 cu sprijinul Because We Care

23 aprilie a fost aleasă de UNESCO “Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor”, dat fiind că la această dată, în 1616, au murit doi dintre Titanii literaturii universale – Cervantes şi Shakespeare.  Unul din obiectivele principale ale acestei sarbatori este de a incuraja si stimula copiii si tinerii sa exploreze lumea cartilor si de a le deschide apetitul pentru citit.

Cu indemnul “CITESTE O CARTE!” si dorindu-si cu ardoare sa participe la o campanie nationala de incurajare a lecturii, asociatia “Because We Care” a donat astazi carti pentru 21 de elevi de clasa a doua si pentru 23 de elevi de clasa a cincea ai Scolii Generale nr 189.

Speram ca elevii sa se bucure de aventurile lui “Fram, ursul polar”, ale “Ursului pacalit de vulpe” si sa citeasca cu interes “Basmele populare” ; speram sa-i atraga Jules Verne cu a sa ” Insula misterioasa” si cu cele “Cinci saptamani in balon”…

“Mi-as dori sa pot darui cel putin cate o carte fiecarui elev din tara asta….stiu ca visez, dar este un vis atat de frumos…”, spune Liliana Serbanescu, membru fondator al asocietiei.

“Suntem o asociatie tanara, un copil care invata sa mearga. Am luat hotararea sa infiintam aceasta asociatie si sa ajutam copiii si tinerii cu posibilitati materiale reduse sau fara acestea, sa ii sustinem si sa le facilitam accesul la educatie.

Si pentru ca binele cheama binele, ne dorim sa strangem langa noi cat mai multi oameni care doresc sa dea o mana de ajutor. Va invitam sa faceti cunostinta cu acesti copii care au nevoie de ajutorul nostru.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *