Unul dintre cei mai importanti prozatori romani contemporani, Dan Lungu, va fi vineri, 2 octombrie 2009, ora 17.00, la TEATRU 74, invitatul “Conferintelor Cetatii” ocazie cu care isi va lansa volumul “Cum sa uiti o femeie”, aparut la editura Polirom. “Jumatate de dragoste, jumatate despre dragoste. Asa s-ar putea defini, pe scurt, acest nou roman al lui Dan Lungu. Tulburator si uneori amuzant, infiorat de nelinisti existentiale si cutreierat de psihologii accidentate, Cum sa uiti o femeie este, in acelasi timp, o carte despre dizolvarea mizantropiei si recucerirea inocentei, despre toleranta, despre cum se poate vorbi de Dumnezeu in ziua de azi.
Dan Lungu este conferentiar la Catedra de Sociologie, Universitatea Al.I. Cuza din Iasi. Printre volumele publicate se numara “Muchii” (versuri, Junimea, 1996), “Cheta la flegma” (proza scurta, OuTopos, 1999), “Constructia identitatii intr-o societate totalitara”, “O cercetare sociologica
asupra scriitorilor (Junimea, 2003), Proza cu amanuntul (proza scurta), Cronica, 2003, “Nunta la parter” (teatru, Versus, 2003), “Raiul gainilor” (fals roman de zvonuri si mistere) (Polirom, 2004; editia a II-a, 2007), “Baieti de gasca” (proza scurta, Polirom, 2005), “Sint o baba comunista!” (roman, 2007, Polirom; tradus in limba maghiara la Jelenkor, in curs de aparitie la Editions Jacqueline Chambon sub titlul Je suis une vieille coco si in curs de ecranizare, in regia lui Stere Gulea, dupa un scenariu de Lucian Dan Teodorovici). Face parte din grupul de scriitori romani invitati la Les belles etrangeres (Franta, 2005). Este tradus cu proza scurta in italiana, germana, franceza, engleza, maghiara si olandeza. I se monteaza piesele “Cu cutitul la os” (Green Hours, Teatrul Luni, 2002) si “Nunta la parter” (spectacol-lectura la Teatrul Odeon, 2003; spectacol-lectura la Teatrul Luceafarul, 2006, in cadrul proiectului DramatIS). Nominalizat la numeroase premii. Este distins cu Premiul Societatii Junimea pentru activitatea literara pe 1993, premiul Editurii Nemira pentru proza scurta (1997), premiul USR, filiala Dobrogea, pentru debut in proza (1999), premiul Goethe Zentrum pentru promovarea originalitatii, ca reprezentant al Club 8 (2001), premiul USR, filiala Iasi, pentru proza (2005), Premiul V. Pogor al Primariei Municipiului Iasi pentru activitatea literara (2007). Membru al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania si al Uniunii Scriitorilor din Romania, precum si membru fondator al Club 8.
Evenimentul editorial de la Tirgu-Mures este organizat de cultura.inmures.ro, in p