Editura House of Guides are plăcerea să vă anunţe lansarea unui nou produs editorial deosebit, unic în peisajul ghidurilor turistice româneşti – Bucureşti şi împrejurimi – Ghid turistic. Ghidul este lansat, din start, în două volume diferite – unul în limba română şi celălalt în limba engleză. Acesta este primul produs editorial dintr-un proiect ambiţios al editurii House of Guides – România descrisă în Ghiduri regionale. Ghidul turistic „Bucureşti şi împrejurimi” care are prefaţa semnată chiar de primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, este călăuza de care nu se poate lipsi nici un călător care vrea să descopere minunata noastră capitală şi împrejurimile ei.
În paginile ghidului se pot descoperi simbolurile oraşului, dar şi multe locuri mai puţin ştiute. Toate au poveştile lor, dar nu lipsesc informaţiile utile turistului ce vrea să se descurce în labirintul metropolei sau listele House of Guides, sperăm de-acum cunoscute, cu unităţile de cazare şi de luat masa. Pentru a nu rata nici un aspect, am prezentat regiunea şi prin natura ei, dar mai ales prin oamenii ce i-au dat viaţă de-a lungul timpului.
Volumul cel mai mare de informaţii este concentrat într-o serie de sugestii de trasee turistice, bazate pe idei practice ce ţin de timp şi spaţiu. Astfel, cele 9 trasee pietonale gândite pentru vizitarea oraşului respectă trăsăturile aparte ale fiecărei zone parcurse. Accentul nu cade, de această dată, pe confort, servicii, agrement sau divertisment, ci pe locurile interesante care pot fi văzute. Ghidul este deci, prin excelenţă, dedicat celor care vor să cunoască mai bine oraşul.
Unicitatea ghidului stă în mod special în ultima parte – cele 10 trasee turistice din jurul oraşului, care acoperă o arie destul de largă. Ele ţin în mare parte de pionieratul turistic, căci multe dintre zonele traversate nu sunt amenajate pentru un flux turistic, însă oferă atracţii nebănuite. Chiar dacă nu pot fi comparate cu cele din oraş, aceste obiective merită să fie cunoscute, mai ales că pentru a le vedea e nevoie să ieşi ore întregi, chiar zile dacă se poate, din vacarmul citadin. Iar asta e o atracţie pentru cealaltă categorie de turişti – cei dornici de evadare şi relaxare.
O altă noutate a acestei serii de ghiduri regionale o reprezintă inserarea unor mici topuri – secţiunile “Top3”, care dau atractivitate şi invită la conştientizarea unor valori, fără a da verdicte..
Editura noastră porneşte, cu acest prilej, un proiect ambiţios pentru cartea românească de turism – Ghidul regional. În următoarea perioadă, călătorul pe care l-am obişnuit cu variate forme de ghiduri, va găsi la noi întreaga ţară împărţită în regiuni turistice, fiecare individualizate prin anumite trăsături particulare.
o initiativa buna 🙂 colectia va fi utila tuturor persoanelor dornice de o plimbare 🙂