Un roman despre viata unor personaje care isi asuma zgomotos statutul de ciudati, de oameni iesiti din asa-zisa normalitate, in care orice chip se topeste si devine masca. Un limbaj eliberat de orice conventii, o descriere a realitatii fara retineri, un prilej de satisfactie pentru cei care au crezut ca pot exista, incalcand orice conventie absurda a lumii in care traiesc.
Aurora, o bomba sexy, fosta stripteuza si satanista, imobilizata intr-un scaun cu rotile.
Ember, o fetita de 8 ani care viseaza apocalipse sangeroase, orchestrate chiar de ea.
Opal, nimfomana de 80 de ani, supranumita “Nevastuica urlatoare”.
Ray, un irakian indragostit de America, dupa ce a luptat in Razboiul din Golf.
Luster, un negru filozof si poet de ghetou, care se viseaza star rock.
Cei cinci membri ai trupei “Anomalii” detesta stereotipurile pe doua picioare, masa amorfa a “umanoizilor” care se misca la unison pe acelasi refren. Impreuna, dau un concert total de power-pop new wave heavy metal punk rock, care schimba vietile tuturor si, garantat, si pe cea a cititorului. Romanul lui Joey Goebel e un freak show duios, amintind de proza lui Chuck Palahniuk.
Ceea ce ne uneste e mai presus de ceea ce ne desparte, pare a fi motoul romanului de debut al lui Joey Goebel.
In Anomalii, cinci personaje excentrice arunca in aer conventiile inradacinate intr-un orasel din America profunda, populat de stereotipuri pe doua picioare. Ce ii uneste? Rockul si eticheta de paria, de ciudati, de inadaptati. Ce ii desparte? Dependenta de ceilalti.
Luster traieste in ghetou impreuna cu fratii lui, dealeri de cocaina, si in mijlocul “cosmarului de fiecare zi” spera sa se salveze prin celebritate.
Ember are opt ani si viseaza in fiecare noapte o mica apocalipsa sangeroasa de care nu e deloc straina.
Dadaca ei, Opal, are optzeci de ani, e nimfomana si crede ca batranetea te absolva de false pudori.
Irakianul Ray e indragostit de America, in ciuda faptului ca a luptat in Razboiul din Golf.
Iar Aurora, o bomba sexy, fosta stripteuza si satanista, alege sa fie tintuita intr-un carucior cu rotile pentru a nu mai fi privita ca un obiect al dorintei.
Impreuna, cei cinci dau un concert memorabil, cu toate ingredientele necesare – punk, rock, cocaina, impuscaturi –, care schimba vietile tuturor.
Romanul, un freak show duios care aminteste pe alocuri de proza lui Chuck Palahniuk, este scris alert, pe principiul schimbarii bruste de perspectiva, dand ocazia cititorului sa “auda” vocea angoasata, teribilista sau furioasa a fiecarui personaj.
“Cine a mai pomenit un roman punk rock care sa sustina libertatea ca scop ultim si perfectiunea morala ca imperativ categoric? In Anomalii, Joey Goebel aproape ca isi depaseste maestrii: Philip Roth, Jonathan Franzen, Donald Barthelme, Paul Auster. Autorul se plimba prin universul idolilor rock cu usurinta cu care alti scriitori se plimbau printre zeii Greciei antice.” (Die Zeit)
“Un roman cool si in acelasi timp emotionant, extrem de amuzant si totusi cu o clara miza etica, Anomalii este un antimanifest spectaculos al noii literaturi.” (Tom Robbins)
“O carte care surprinde si starneste hohote de ras la fiecare pagina. Un montagne russe literar!” (Silas House)
“Joey Goebel este copilul-minune al literaturii americane contemporane.” (Ed McClanahan)
e super tare cartea:))
am citit-o intr-o zi…
am ras cu lacrimi:))