Editura Litera și Curcubeu.com vă invită la un concurs nou, de data aceasta avem ca premiu trei cărți noi. Pe scurt, este vorba despre: Clopotele, Palma si Vieti secrete . Fiecare merită citită și am să le prezint sumar mai jos. Ce trebuie făcut? E simplu!
CONCURS
Pentru a vă califica în concurs, mergeți pe site-ul Litera și selectați genul de carte care vă place mai mult. Orice carte din oferta lor, extrem de generoasă. Comentați mai jos la acest articol: care este cartea favorită? Adăugați link-ul spre ea în comentariu. – scrieți despre carte, dar nu copy+paste, vom premia comentariile de calitate. De ce v-ar trebui acea carte? Scrieți corect. Vom ține cont de ambele aspecte.
Important! Folosiți adresa de email corectă, altfel nu vom putea lua legătura pentru premii.
Concursul se desfășoară pana pe 31 martie! Intrați acum pe www.litera.ro și alegeți cartea favorită. Mult succes !
Si acum o scurta prezentare a premiilor:
Clopotele de Richard Harvell
Născut într-o clopotniţă, într-un sat din Alpii Elvețieni, Moses, fiul unei sărmane surdo-mute este înzestrat cu un auz remarcabil şi cu o voce la fel de limpede precum sunetul uriașelor clopote sub care a văzut lumina zilei. Sunetele îi vor fi harta cea mai de încredere pe parcursul vieții sale marcate de muzică, la început în corul unei mănăstiri și, în cele din urmă, pe scenele celor mai de seamă teatre din Viena și din Veneția. Binecuvântare, dar și blestem, vocea sa angelică este vocea unui musico, castrat împotriva propriei voințe, pentru a-i păstra puritatea și limpezimea. Moses își va trăi iubirea pentru o tânără nobilă din Sankt Gallen cu intensitate fidelă și tragism, până la capăt, asemenea lui Orfeu, în opera cu care își face neașteptat debutul pe scenă, la premiera dirijată de celebrul Gluck.
Adevăruri sfâșietoare, frumusețe, artă, ură, conspirații, zâmbete printre lacrimi și mai ales sunete care să exprime emoții într-un limbaj universal… romanul lui Harvell înfățișează o poveste strălucitoare și gravă, ca bătaia în amurg a marelui Pummerin, din Catedrala Sfântul Ștefan.
Roman publicat în 12 țări
Palma de Christos Tsiolkas
La o petrecere cu grătar într-o suburbie din Melbourne, un bărbat pălmuiește un băiețel obraznic și neastâmpărat. Copilul nu este al lui, iar palma, acest unic act de violență, reverberează în viața fiecăruia dintre cei prezenți, în mare parte prieteni. Incidentul dă naștere unor dispute aprinse, dar și întrebărilor referitoare la propria familie, la propria viață și la propriile așteptări, dorințe și credințe. Cele opt voci ale romanului conturează un discurs pătrunzător și incisiv, dar extrem de onest, despre dragoste, sex și căsătorie, despre părinți și copii și despre intensitatea sentimentelor care animă familia modernă în secolul XXI. O analiză percutantă a devotamentului și a fericirii, a compromisului și a adevărului.
Vieti secrete – Tatiana de Rosnay
Antoine Rey crede că a pregătit surpriza perfectă pentru aniversarea surorii lui, Melanie: o revenire pe insula Noirmoutier, locul unde familia lor petrecuse multe zile de vacanţă fericite la malul mării. Dar frumuseţea sălbatică a locului nu atrage după sine numai amintiri plăcute, iar Melanie își amintește brusc ceva neaşteptat şi tulburător despre ultima vară petrecută acolo.
Prins în avalanşa de evenimente provocată de scoaterea la lumină a unui secret de familie şocant, ascuns mai bine de trei decenii, Antoine se confruntă în acelaşi timp cu trecutul, dar şi cu relaţia problematică pe care o are în prezent cu propriii copii, şi trebuie să găsească răspuns unei întrebări chinuitoare: cât de bine îşi cunoaşte, de fapt, mama, copiii, chiar şi pe sine? Având sentimentul eşecului pe toate planurile – ca fiu, ca soţ, ca frate şi ca tată – Antoine Rey va afla adevărul despre familia sa şi despre sine în cel mai dificil mod.
Un roman în acelaşi timp emoţionant și seducător, Secretul este povestea unei familii moderne și a legăturilor invizibile care o ţin unită.
Pe Tatiana de Rosnay o cunoastem ca autoare a romanului Se numea Sarah, care a fost oferit ca premiu la acest concurs.
mi.ar placea 365 povesti,deoare fiul meu de 4 ani adora povestile si nu mai am inspiratie cu 365 povesti vom avea un an de poveste!trebuie sa recunosc ca si mie imi plac foarte mult povestile evadind parca intr.o lume de basm,ma relaxeaza si ma ajuta sa ma desprind de grijile cotidiene!
http://www.litera.ro/fictiune-pentru-copii-si-tineri-11/alte-365-de-povesti-1291
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/viata-pe-un-peron-812
Imi place orice carte cu semnatura lui Octavian Paler. Aceasta nu am reusit sa o citesc, insa mi-ar placea foarte mult, intrucat pana acum, cartile pe care i le-am citit deja mi-au influentat unele decizii in viata.
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/vieti-secrete-1589
Mi-ar placea sa citesc aceasta carte.
Consider ca oricine poate avea o viata secreta,poate suferi in tacere sau poate este fericit,nimeni nu stie ce se poate ascunde in sufletul cuiva,fie el apropiat,din familie sau un simplu strain.Poate disimula in fata celor apropiati,chiar daca minciuna intotdeauna iese la suprafata,depinde de fiecare persoana cat de bine isi ascunde amintirile,emotiile,tristetile sau intamplarile.
Mi-ar placea sa citesc cartea Vieti Secrete,din descriere pare o carte plina de suspans..Iar de pe site-ul libra imi place Marele Dictionar ortografic al limbii romane consider ca este foarte important sa stii sa vorbesti corect si mai mult de atat sa-ti imbunatatesti vocabularul cu neologisme..Din lipsa de timp lumea tinde sa se plafoneze…si nu prea mai fac si altceva in afara de serviciu…prea putini oameni mai imbratiseaza marile valori…!pacat!
Mi-ar placea sa citesc cartea Vieti Secrete,din descriere pare o carte plina de suspans..Iar de pe site-ul libra imi place Marele Dictionar ortografic al limbii romane consider ca este foarte important sa stii sa vorbesti corect si mai mult de atat sa-ti imbunatatesti vocabularul cu neologisme..Din lipsa de timp lumea tinde sa se plafoneze…si nu prea mai fac si altceva in afara de serviciu…prea putini oameni mai imbratiseaza marile valori…!pacat!
http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/marele-dictionar-ortografic-al-limbii-ro-521
I-mi place Noul Dictionar deoarece nu-l am in biblioteca ! , : http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/noul-dictionar-universal-al-limbii-romane-editia-a-3-a-426
http://www.litera.ro/fictiune-pentru-copii-si-tineri-11/fictiune-pentru-copii-si-tineri-col_11/pacala-si-tandala-1613
In curand o sa trebuiasca sa-i citesc povesti nepotului meu drag !
Cand am intrat pe acest site, am vazut cartea “Palma” scrisa de Christos Tsiolkas si am citit ce scria in stanga ei, m’i se pare foarte interesanta si are o lectie de viata! http://www.litera.ro/premium-2/palma-1701
http://www.litera.ro/carti-mijlocii/nonfictiune-adulti/ghid-pentru-o-piele-sanatoasa-si-frumoasa-1413.jpg
As dori sa citesc aceasta carte deoarece as fi incantata sa aflu cat mai multe despre mentinerea sanatatii si tineretii pielii.M-ar interesa sa descopar care sunt cauzele problemelor dermatologice cu care ma confrunt de ceva vreme si cum as putea sa le rezolv.
http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/nutritie-sanatate-si-sport-col_39/secretele-oamenilor-care-nu-se–1654
Cartea ” Secretele oamenilor care nu se imbolnavesc niciodata” mi se pare foarte utila si chiar am de gand sa mi-o achiztionez, deoarece Sanatatea e cea mai importanta si avem nevoie de indrumare in alegerile noastre culinare.
Cel mai mult mi-ar placea cartea “Alte 365 de povesti” pentru fiica me de 4 ani jumatate care este o fana a cartilor de povesti si aceasta carte lipseste din biblioteca noastra.
Pot sa spun ca si mie imi plac povestile si cand le citesc parca ma rup de lumea reala si intru in lumea de basm a povestilor si nu as vrea sa mai revin in realitate dupa terminarea povesti.
http://www.litera.ro/fictiune-pentru-copii-si-tineri-11/alte-365-de-povesti-1291
http://www.litera.ro/fictiune-pentru-copii-si-tineri-11/fictiune-pentru-copii-si-tineri-col_11/pacala-si-tandala-1613
O carte extrem de frumoasa si totodata amuzanta1 Merita citita!
Cartea mea favorita de pe site-ul Editurii Litera este intitulata “Marele Atlas Ilustrat al Corpului Uman”, http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/marele-atlas-ilustrat-al-corpului-uman-908, pentru ca eu cred ca acesta carte ne ajuta foarte mult pe noi, oamenii, intelegem principiul de functionare al corpului nostru si atunci cand avem o problema sa putem sti care este originea acesteia.
Cartea “In intuneric”…imi place pentru ca e thriller…faptul ca ma tine in suspans e un motiv intemeiat pentru a nu o lasa de mana, iar fiecare pagina ma va face sa citesc mai mult si mai mult. Sunt fan Agatha Christie si poate asta spune totul. Tot ce inseamna actiune, necunoscut, adrenalina ma face sa aleg acest tip de scriere.
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/in-intuneric-1534
Imi doresc “Trandafiri” pentru ca subiectul cartii este unul clasic , iubirea vazuta ca un sentiment dramatic si vreau sa sa descopar viziunea autoarei in acest sens . In plus iubesc trandafirii nespus de mult si mi se pare foarte incitanta o carte care poarta acest nume .
Imi cer scuze , am uitat de link http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/trandafiri-1132
Ma tenteaza foarte mult Legea răzbunării de Christopher Reich pentru ca nu am reusit sa o citesc pana acum, iar suspansul si actiunea sunt viata mea. Imi place cand sunt cuprinsa de spiritul cartii si de care nu pot sa mai scap nici cand am terminat cartea. Chiar as vrea sa vad daca Legea razbunarii difera de celelalte carti ale lui Christopher Reich. Si vreau sa fiu surprinsa de alerta actiunii
Si eu am uitat linkul http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/legea-razbunarii-1541
deci imi place cartea femei spion chiar am s-o cumpar…
cit de importante au fost in derularea unor evenimente cheie femeile…
Cartea pe care mi-ar placea s-o citesc este “Mari enigme ale istoriei” ( http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/mari-enigme-ale-istoriei-1730 ). Am avut si am o mare pasiune pentru istorie, si mai ales pentru acele evenimente din trecut care au ramas si astazi invaluite intr-o aura de mister. Multumesc pentru lansarea acestui concurs ! Mi-e dor sa citesc..
as vrea sa citesc
http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/ghidul-calatorului-1326
cuprinde cele mai frumoase locuri din lume, continent după continent, din America până în Australia. Fiecare capitol prezintă o destinație, cu atracțiile ei speciale și cu sfaturi utile, de la cea mai bună perioadă de vizitare până la ce să luați în bagaj. Hărțile vă ajută să găsiți obiectivele principale, iar fotografiile extraordinare vă vor convinge că acestea merită vizitate.
Mi-ar placea sa lecturez cartea Manual de fotografie digitală http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/manual-de-fotografie-digitala-1614 deoarece cred ca este o initirere benefica in acest domeniu.
http://www.konkurs.ro/framed.php?u=http%3A//www.curcubeu.com/concurs-carti-martisor-oferite-editura-litera-cititorilor-curcubeu-com.html&t=Concurs: Castiga una din cele 3 carti de la Editura Litera
Mi-as dori sa am cartea “Sarcina si nasterea” pentru ai face o surpriza frumoasa cumnatei mele care e insarcinata pentru prima oara si intr-o luna isi sarbatoreste ziua de nastere.
Goethe spunea “Arhitectura este muzica in spatiu”.
Imi doresc volumul “Arhitectura sec. XX” -este o intiere perfecta in aceasta arta subestimata. Sufeltul unei civilizatii se vede in arhitectura. Oare cum bate inima secolului nostru ?
http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/nonfictiune-adulti-col_17/arhitectura-1559
http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/enciclopedii-col_18/marea-enciclopedie-ilustrata-animale-831
Enciclopediile sunt primul pas spre învăţarea de către copii a lumii îndepărtate, şi pentru mine a fost. Îmi doresc acest volum ca un copil, deoarece am o fetiţă şi visez s-o admir cum răsfoieşte fascinată această enciclopedie, visând în depărtări şi dorind mai mult, şi mai mult…
Ma bucur ca am aflat de acest concurs in timp util si sper sa nu fie prea tarziu.Am citit descrierile celor trei carti si mi-am dat seama ca trebuie sa le citesc deoarece reprezinta acel gen de carti care nu ma vor plictisi niciodata.Ati facut o alegere foarte buna cu privire la acestea.Aceia dintre noi care vor avea ocazia sa le citeasca vor fi cu siguranta incantati.
As vrea sa citesc “Palma”,deoarece are o tema a zilelor noastre si cuprinde o lectie de viata deosebita!
De asemenea “Clopotele” este o poveste captivanta ce ii tine cu sufletul la gura pe toti iubitorii acestui gen de lectura.
Succes tuturor si felicitari organizatorilor!
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/palma-1701
Fata cu picioarele de sticlă
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/premium-col_2/fata-cu-picioare-de-sticla-1105
De ce Îmi doresc această carte?
Da, desigur, de la primele cuvinte pe care le citeşti despre această carte, ai putea spune că “este o porcărie”. Adică “zboară vite cu aripi de fluture”.
Dar nu e numai asta şi descrierea consta în mai mult de atât. Sunt o persoană care nu punea accent pe iubire, care nu era interesata de aspectul ăsta. Dar acum trec prin stări care-mi demonstrează că puţină iubire face bine la sănătatea mintaşă. Cred că mă asemăn puţin cu Midas din descrierea cărţi. Mă facinează astfel de comportamente.
Şi să nu mai spun că este o carte fantasy, un gen care-mi dă posibilitatea să-mi creez propria lume
Cartea pe care eu am ales-o este, cred eu cea mai potrivita pentru a raspunde intrebarilor micutului meu.Antreneaza mintea,atata curiozitatea,dezvolta pofta de a sti mai mult.Aceasta carte,http://www.litera.ro/nonfictiune-copii-si-tineri-44/enciclopedia-copilului-destept-1666.html.
Copilul meu are o afinitate pentru “De ce?”,asa ca aici ar putea gasi raspunsuri potrivite la muuulte intrebari.
Eu nu prea am inteles cerintele concursului. Trebuie sa vorbim despre cartea favorita din oferta lor ? (asta presupune bineinteles ca am citit-o) Sau despre cartea pe care ne-am dori-o cel mai mult ?
Am de gand sa raspund oricum ambelor intrebari.
Donna Alba – Gib Mihăescu
http://www.litera.ro/biblioteca-pentru-toti-9/donna-alba-785
Am citit aceasta carte acum aproape un an si inca imi bate inima cand ma gandesc la ea. Simt si acum parfumul Albei care se amesteca intr-o dimineata de iarna cu aerul rece care o insotea pe cordior in timp ce un slujitor inchidea usa. Nu sunt un fan al cartilor siropoase sau al romanelor de dragoste. Majoritatea sunt anoste si nu imi trezesc interesul datorita formei triviale in care prezinta dragostea. Donna Alba e mai mult decat dragoste, iar aceasta este si ea minunat descrisa si prezentata. Misterul infloreste in aceasta povestire asemenea unor trandafiri plini de spini, parfum ametior si frumusete orbitoare. Cand ma gandesc la Donna Alba imi imaginez o casa pe ai carei pereti de caramida creste catarandu-se un trandafir alb. Asocierea e putin fortata. Casa de caramida e farmecul trecutului revarsat de descrierea Bucurestiului la inceput de secol XX. Trandafirii sunt pentru frumusetea femeii de care un necunoscut de indragosteste iremediabil pe strada, iar culoarea alba a florilor este pentru numele ei : Alba (infantil motiv, dar cel adevarat). Donna Alba e o carte de dragoste careia ii iert finalul fericit. Nu stiu daca am apreciat-o atat de mult atunci cand am citit-o, dar o carte care mi-a placut isi arata influenta asupra mea in timp. Secvente din ea imi apar in fata ochilor in diferite momente si nu stiu de unde sa le iau. Nu stiu daca a fost un film, o carte, un vis sau le-am trait aievea. Asa se intampla ca si acum vad cand stau in taxi pe Mihail Aspru intr-o biblioteca prafuita, la o masa plina de dosare de carton tare, noaptea, cu o ceasca de cafea (facuta la masina de spirt de bibliotecarul mituit) in mana. Nu recomand carti. Imi par ceva personal si din orgoliu m-as simti jignita daca o carte pe care o recomad nu e gustata de cel careia i-am numit-o. E ca atunci cand cumperi cuiva o esarfa, sau o bluza, sau o bretara pe care o gasesti frumoasa, iar in timp nu observi doar ca acel cineva nu o poarta, dar si ca e atipica stilului acelei persoane ! Totusi Donna Alba merita citita sau mai bine zis traita.
Acum cartea pe carea as vrea sa o citesc:
Se numea Sarah – Tatiana de Rosnay
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/se-numea-sarah-1090
Adevaratul motiv pentru care as vrea sa o citesc ? Am auzit intr-o zi, toamna trecuta – nu demult dupa lasarea cartii care a facut oarecare senzatie (atat cat poate face lansarea unei carti in Romania), la radio, un reportaj despre aceasta carte. Nu am auzit decat inceputul reportajului si cred ca asta m-a facut sa fiu asa de interesata. Nu obisnuiesc sa citesc rezumatele cartilor, nici recenzii, pana si trailerele le vad dupa ce vad filmele, si Ma numesc Sarah nu a facut exceptie. Partea de reportaj pe care am auzit-o era de fapt un inceput de rezumat. Se spunea povestea unei fetite din Paris arestata in timul celui de-al doilea razboi mondial. O jurnalista de la inceputul secolului XXI incepe sa analizeze aceasta poveste si descopera o poveste incredibila si tragica. Nu am stiut mai mult nici atunci cand cartea imi sarea in ochi in fiecare librarie pe langa care treceam (la un pret prea mare pentru cineva care citeste mai mult carti de la biblioteca), sau cand auzeam in parc straini vorbind despre Se numea Sarah, si nici acum nu stiu nu mai mult. Am visat despre aceasta carte, m-am gandit la ea, coperta cu niste pantofi era o imagine care imi aparea in cosmaruri, in acele vise repetitive care nu ma lasau sa dorm. Vreau cartea asta. O vreau pentru ca imi place sa citesc. Stiu, motivul e sec, de ce altceva ar vrea cineva o carte ? Dar o mai vreau datorita misterului pe care acele coperti si vocea unui barbat de la un post de radio au l-au tesut in jurul meu. Iubesc misterul si inima mi se sfasie de fiecare data cand trebuie sa il spulber. Dar misterul cartii dispare odata cu ultima pagina, si al filmului odata cu genericul, si al zilei odata cu noaptea. Se numea Sarah trebuie sa inceteze sa ma mai bantuie si ea odata si odata.
Si cred ca as mai vrea sa citesc cartea oferita ca premiu : Clopotele.
Pasiunea mea pentru carti m-a facut sa frecventez bloguri de carte si site-uri dedicate cititorilor. Se poate ca unul din prietenii pe care mi i-am facut pe aceste site-uri sa-mi fi povestit despre o anume carte a lui Richard Harvell. Indragostita de necunoscut mai mult decat de un titlu cunoscut sau o recomandare autorizata nu am putut sa uit de ea.
Trebuia doar să comentezi genul de carte care ți-ar place să o citești. Dar este ok și așa.
Multumesc pentru precizare 🙂 Deci e ok ? Nu trebuie sa rescriu ?
O carte care mi se pare foarte interesanta si pe care as vrea foarte mult s-o citesc este urmatoarea: “Treisprezece ore” – Deon Meyer (http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/thriller-col_3/treisprezece-ore-1345). Am citit multe lucruri bune despre ea si cu siguranata nu m-as plictisi rasfoind un asemea thriller exceptional.
Povestea are in loc intr-o singura zi, in Cape Town, Africa de Sud. În paralel, detectivul Benny Griessel şi echipa lui trebuie să soluţioneze două crime – asasinarea oribilă a unei turiste americane şi împuşcarea unui director de casă de înregistrări , gasit mort desi sotia sa alcoolica dormea alaturi. Curand se descopera ca ambele cazuri au nevoie de o atentie deosebita si urgenta. In ceea ce priveste primul caz, pentru ca anchetatorii afla ca tanara turista nu era venita singura , ci impreuna cu o buna prietena de-a ei, numita Rachel Anderson, aceasta fiind in continuare in pericol si intr-o continua fuga pentru a nu fi prinsa de grupul de asasini care erau acum pe urmele ei. Iar in ceea ce priveste al doilea caz, pentru ca daca barbatul nu a fost ucis de catre sotia sa cu care se afla in resedinta, atunci cu siguranta ca vinovatul este un renumit cantaret de gospel. Doi noi detectivi, Vusumuzi Ndabeni (Vusi) si Fransman Dekker sunt pusi responsabili cu rezolvarea celor doua crime, bineinteles sub atenta supraveghere a lui Benny Griessel supranumit si dinozaurul “noii Africi de Sud”.
Este un thriller exceptional in care actiunea se desfasoara foarte repede, imprevizibil si cu un nivel ridicat de complicatii. Suntem trimisi cand inapoi, cand inainte intre cele doua cazuri, neavand timp nici de un mic respiro. Este o carte atat de interesanta si de incitanta incat daca te-ai apucat de ea, cu siguranta nu o poti lasa din mana pana cand nu ai vazut cum se termina si cum se solutioneaza totul.
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/steagul-rosu-1729
Pentru ca nevoia de fictiune ramane intacta indiferent de varsta. Ca forma de evadare . Sau ca barca. Atunci insa cand descoperi ca apartii , in anume masura, prin amintiri, sensibilitati si mod de ghemuire in pantecul clipei unei forme de fictiune, cinice, irationale – distopia perfecta – comunismul, singura cale de evadare este cunoasterea mai buna a coridoarelor, ungherelor sau pivnitelor acestui monstru. Si astfel fireasca nevoie de lectura devine harta dobandirii libertatii de dincolo de oricare definitie.
http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/oamenii-delfin-1161
Zi perfecta pentru lectura. O duminica lenesa, cand soarele inselator ma trimite cu gandul la primavara, insa aerul rece imi aminteste de iarna care se incapataneaza sa mai zaboveasca cateva zile. Arunc o privire peste cartile din biblioteca si intamplator aleg o carte care se dovedeste capabila sa imi distraga atentia de la problemele zilnice si sa ma transpuna intr-o lume cu totul si cu totul aparte, intr-o perioada in care Europa isi revenea cu greu in urma devastarilor cauzate de cel de-al doilea Razboi Mondial, in timp ce, in America Latina, viata tribului Yayomi isi urmeaza cursul linistit, pana cand este perturbata de aparitia celor patru fiinte misterioase: Oamenii delfin.
Salbaticii Yayomi, a caror trupuri sunt acoperite integral de diverse modele si culori si ale caror obiceiuri si credinte sunt care mai de care mai extravagante in ochii oamenilor civilizati, nu stiu insa ca cei patru “delfini” sunt de fapt patru oameni simpli, de nationalitate germana, a caror avion s-a prabusit in acest loc uitat de lume, tocmai in momentul in care erau pe punctul de a-si reface viata departe de toate greutatile pe care le presupunea viata in infranta Germanie.
Erich, tanarul care isi pierduse tatal pe front, fuge impreuna cu mama si cu fratele sau mai mic, Zeppi, in America de Sud, pentru a forma o noua familie alaturi de unchiul lor, doctorul Klaus, care se simte responsabil pentru bunastarea familiei raposatului sau frate. Lucrurile decurg bine, pana in momentul in care avionul care trebuia sa ii duca la noul lor camin, se prabuseste, aruncandu-i pe cei patru intr-o jungla aflata cat se poate de departe de orice urma de civilizatie.
Povestea ia o intorsatura neasteptata in momentul in care tribul ii percepe pe cei patru ca fiind fiinte supranaturale, deci superioare, creaturi ale apelor, capabile sa imbrace o forma umana la nevoie.
Cartea ne ofera o impresionanta lectie despre aparentele inselatoare, deoarece nici un personaj nu este ceea ce pare a fi: “Aparentele nu pot fi pastrate la nesfarsit. Mai devreme sau mai tarziu, cortina cade, si adevarata persoana iese din spatele ei in fata lumii intregi. E doar o chestiune de timp.” Membrii familiei Linden nu sunt, cu siguranta, creaturile magice din credinta Yayomi, unchiul Klaus este departe de a fi un simplu doctor bine intentionat iar micutul Zeppi ascunde un secret, pe cat de socant, pe atat de rusinos. De asemenea, se atrage atentia asupra unui subiect extrem de sensibil: diferenta rasiala, care este evidentiata atat prin trimiterile la relatia dintre evrei si germani, cat si la cele care fac referire la diferentele dintre lumea civilizata si cea a bastinasilor, diferente care pot degenera in adevarate conflicte rasiale.
Misterul invaluie cartea lui Torsten Krol atat in ceea ce priveste actiunea, personajele dar chiar si insasi identitatea autorului. Ea spune o poveste terifianta, care este scrisa, paradoxal, intr-un mod unic, amuzant.
cand se va afla castigatorul?
Totusi, cine sunt castigatorii?
Felicitări tuturor!
Cele ma bune comentarii – si care se vad la prima vedere – sunt scrise de:
– Bunoiu Bianca
– Roman Diana Manuela
– Cismaru Denise
DAR… pentru că există un DAR:
– Roman Diana Manuela a câștigat ultimul concurs și nu poate câștiga iar, conform regulilor stabilite de editura Litera. Data viitoare cu siguranță – dar nu se pot câștiga două ediții la rând, sper să nu vă supărați pe noi.
(http://www.curcubeu.com/concurs-trei-carti-cititorii-curcubeu-com.html)
Așa că de data asta premiul merge la Adriana B.
Am nevoie de nume, adresa postala, nr. de telefon pentru a expedia premiile. Ce carte ati prefera dintre cele trei oferite?
Detalii pe adresa de la pagina de contact.
Cum pot sa va comunic datele mele?Imi puteti preciza o adresa de e-mail?
Imi doresc “Clopotele” de Richard Harvell pentru ca descriere m-a fascinat.Imi place foarte mult acest gen de povesti de dragoste.Va multumesc mult!
Felicitari castigatoarelor. Eu oricum o sa particip de fiecare data, pentru ca este o placere pentru mine sa vorbesc despre cartile aparute la editura Litera! Sarbatori fericite tuturor! 🙂
Si eu vreau sa aflu o adresa de e-mail(pentru comunicarea datelor). Mie mi-ar placea fie Clopotele, fie Vieti secrete.
Contact: curcubeu.com@gmail.com
In cat timp vor ajunge cartile?
Depinde de editura Litera, ultima oara a durat cateva saptamani.