Ajuta un copil sa citeasca. Ajuta un copil sa viseze

Joi, 8 octombrie 2009, incepand cu ora 10, la Muzeul de Arta din Constanta va avea loc evenimentul “Read for the record”, care vine in sprijinul campaniei internationale conceputa de organizatia Jumpstart. Aceasta are ca scop atingerea unui nou record mondial de cititori ai aceleasi carti, prin incurajarea copiilor, a familiilor acestora si a educatorilor sa participe la cel mai mare eveniment de lectura pentru prescolari care a avut loc vreodata.

Doritorii de toate varstele sunt invitati sa viziteze siteul www.readfortherecord.org, sa se inregistreze si sa citeasca cartea oficiala a campaniei, “Omida mancacioasa”, scrisa de Eric Carle.
“Cele mai recente cercetari sustin importanta dezvoltarii abilitatilor de citire a copiilor, inca din perioada prescolara, ca un element de baza in dezvoltarea lor ulteriora.”Read for the record” este o maniera pozitiva de a creste gradul de constientizare referitor la educatia timpurie”, afirma Melina Iordache, Coordonator al Programului FasTracKids Constanta.
La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai sistemului educational local, prescolari, reprezentanti din presa, dar si invitati surpriza.
Pentru un impact mai mare asupra mediului local, in aceeasi zi, sunt invitate sa participe la campanie mai multe gradinite din Constanta care incurajeaza lectura pentru prescolari. Acestea isi vor rezerva timp pe data de 8 octombrie pentru a citi cartea “Omida mancacioasa”, pusa la dispozitie gratuit de FasTraKids Constanta.
FasTracKids s-a implicat in aceasta campanie avand o viziune comuna cu cea a celor de la Jumpstart. Programul reuseste sa fructifice la maximum fereastra de oportunitate deschisa copiilor in perioada cuprinsa intre 3 si 8 ani. FasTracKids este considerat o revolutie a invatarii, deoarece renunta la sistemul traditional ce presupune acumularea cunostintelor prin memorizare si repetitie, bazandu-se in schimb pe educatia de tip “enrichment” care stimuleaza copiii sa gandeasca creativ si incurajeaza transferul si punerea in practica a cunostiitelor.
Pentru ca publicul constantean sa se familiarizeze cu metodele de predare revolutionare promovate de catre FasTracKids, centrul din Constanta ofera posibilitatea tuturor copiilor inscrisi in campania “Read for the record” de a participa la o lectie GRATUITA. (vezi site www.ftk.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *