Analiza Tranzactionala la editura Herald

Editura Herald prezinta Analiza Tranzactionala de Christine Lister-Ford, aparuta de curand in cadrul colectiei Terapia, alaturi de lucrari precum Psihoterapie & Consiliere Gestalt sau Psihoterapie & Consiliere Psihodinamica. Cartea este o introducere practica la o abordare terapeutica cuprinzatoare, care combina teorii ale experientei mentale, emotionale, comportamentale si corporale.

Urmand modelul reprezentativ al lucrului cu clientul, cartea descrie elementele cheie ale analizei tranzactionale si elementele constitutive de baza ale acesteia – stari ale eului, tranzactii, jocuri si scenarii. Fiecare concept sau tehnica este introdusa in fiecare etapa necesara din procesul de consiliere si este ilustrata prin exercitii. Cititorii isi pot astfel construi baza de cunoastere si abilitati in tandem cu intelegerea procesului de consiliere.

Aceasta carte demonstreaza foarte bine arta practicarii analizei tranzactionale, discutand in detaliu atat experienta consilierului cat si experienta clientului. Este o lectura esentiala pentru studentii si trainerii AT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *