ArtPort, galerie de arta plastica online

Galeria de arta www.artport.ro are placerea de a va prezenta artistii plastici pe care ii gazduieste in paginile sale. Artist plastic, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Valter Paraschivescu are la activ 22 expozitii personale, 16 expozitii de grup, peste 16 participari in expozitii internationale, si tot atatea burse si simpozioane artistice. Munca artistului Valter Paraschivescu a fost incununata pana in prezent cu 10 premii pentru pictura si gravura iar lucrarile sale fac parte din colectii particulare si de stat din Anglia, Austria, Australia, Argentina, Belgia, Coreea, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Romania, Spania, Suedia.

Crezul artistic al artistului se reflecta in cuvintele sale: Eu consider ca pictura mea este una nonfigurativa dar care are totusi prezent elementul figurativ de la care s-a pornit, pentru ca orice artist trebuie sa aiba o stare fata de un element din natura, element real pe care in functie de sensibilitatea si de vibratiile sufletului sau sa incerce sa il transforme in imagini.

Dan Grigorescu depre Valter Paraschivescu in Viata n culoare : Sunt unul dintre cei care au avut privilegiul sa cunoasca pictura lui Valter Paraschivescu chiar inainte de inceputurile lui expozitionale. Pot, astfel, sa-mi dau seama deopotriva de consecventa ei esentiala si de diversitatea formelor expresive ale acestei viziuni, prin definitie credincioasa unei revelatii a semnificatiilor complexe ale culorii. Cea dintai, consecventa fata de propriile idei, dovedeste o temeinica intelegere a legilor gandirii artistice care nu accepta schimbari spectaculoase ale criteriilor lor fundamentale fara a se supune primejdiei superficialitatii, frivolitatii si diletantismului.
Cat priveste aceasta necontenita descriere spre lumea culorii, cred ca ea marturiseste nu numai o sensibilitate esentiala, care nu e numai a retinei, ci si a lumii launtrice; ci si o dorinta hedonista de a descoperi temeiurile unei bucurii adanci, adevarate. Lumea lui Valter Paraschivescu e un cer care isi rasfrange culorile, nevazute de altii, intr-un joc luminos, ale carei reguli sunt respectate cu deplina rigoare, cu credinta in intelesul lor pe care se cladeste un univers rational si sensibil, parte a lumii daruita intru inceputuri pictorilor ce aduc inaintea noastra, a oamenilor de rand, infatisarea nevazuta a universului.

Lucrarile artistului pot fi admirate si achizitionate in paginile galeriei virtuale Art Port , la urmatoarea adresa:
www.artport.ro
http://blog.artport.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *