Atlas de mitocanie urbana a ajuns in librarii

Dupa o lansare spectaculoasa la Targul de Carte Bookfest, Atlasul de Mitocanie Urbana, proiect initiat de Radio Guerrilla si editat de Editura ART, se afla acum in librarii. Nu mai putin de 30 de exponate ale mitocaniei aflate in pericol de aparitie excesiva sunt disecate si ilustrate cu ironie si umor in peste 100 de pagini intr-o prezentare grafica deosebita. Sunt specii care nu apar la Teleenciclopedia, dar care populeaza cu incapatnare viata noastra de zi cu zi; pe toate le veti gasi grupate sistematic, in functie de habitatul lor predilect: in apropierea casei, in cluburi, restaurante sau cafenele, la teatru, in cinematografe ori la expozitii, pe strada sau in mijloacele de transport in comun, la birou sau la cumparaturi, pe internet sau in aer liber.

Pentru fiecare specie in parte am pregatit informatii utile: semne distinctive, particularitati de comportament, inrudire dar si o plansa de studiu ilustrata.

Si, pentru ca mitocaniile e multe, am invitat cativa specialisti sa le treaca prin ochiul lor critic. Neagu Djuvara, Liviu Mihaiu, Radu Paraschivescu, Mihai Dobrovolschi, Cristian Tudor Popescu ne vorbesc despre mitocanie sub diferitele ei manifestari in spatiu si timp, iar realizatorii Radio Guerrilla ne introduc in atmosfera specifica fiecarui tip de mitocanie.

Tinand cont ca mare parte dintre noile specimene incluse in Atlas sunt inspirate din mesajele primite de la ascultatorii radio Guerrilla, am hotart sa le includem pe cele mai reusite dintre ele intr-un capitol special, Ne scriu ascultatorii.

Pentru extra-amuzament, Atlasul contine un bonus special: un inconturnabil Test de Bune Maniere.

Acestea fiind spuse, Atlasul va sta la dispozitie pe rafturile librariilor din toata tara.

http://www.editura-art.ro

2 thoughts on “Atlas de mitocanie urbana a ajuns in librarii”

  1. nu am comparat inca atlasul dar urmeaza sa fac acest lucru…daca cumva nu apare in atlas eu sunt de parere ca ar trebui adaugata baba care sta pe geam si stie tot ce misca in cartier…poate ca apare deja si atunci e bine dar eu am o asemenea vecina si cred ca este un specimen vrednic sa se incadreze in atlasul de mitocanie urbana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *