Autorul saptamanii – Mehmet Oz

“It makes evolutionary sense to care about beauty. What’s a mistake is to assume beauty is only external. After all, someone may be a knockout, but if she is in pain, lacks energy, is always unhappy or spiritually disconnected, her attractiveness will fade fast.” – Mehmet Oz
Citeste! Afla mai multe pe www.Books-Express.ro

Mehmet Cengiz Oz, cunoscut ca si Dr. Oz este chirurg, autor de carti, gazda si comentatorul unei emisiuni zilnice care are ca tema medicala – The Dr. Oz Show. Prima data a devenit cunoscut publicului cand a aparut in emisiunea “The Oprah Winfrey Show” in 2004. in anul 2009, Harpo Productions, detinuta de Oprah, si Sony Pictures au lansat “The Dr. Oz Show”.

Mehmet Oz s-a nascut in Cleveland, Ohio, insa are parinti de origine turca. in anul 1982 a a devenit student al universitatii Harvard, iar in 1986 a obtinut de la University of Pennsylvania School of Medicine si The Wharton School deopotriva o diploma de medic si una de Master of Business Administration. in timpul facultatii a fost premiat cu Captain’s Athletic Award pentru leadership si a fost Class President, urmat de President of the Student Body in timpul facultatii de medicina.

Oz este vicepresedinte si profesor de chirurgie la Universitatea Columbia. De asemenea, el conduce Institutul Cardiovascular si Complementary Medicine Program de la Spitalul New York-Presbyterian. Activitatea lui de cercetare cuprinde operatii de inlocuire a inimii, operatii cardiace si actiuni de preventie. Mehmet este autorul a peste 400 de publicatii, capitole de carti si carti medicale si a primit numeroase brevete. El efectueaza in jur de 250 de operatii pe inima anual.

Mehmet Oz este fondatorul si presedintele unei organizatii non-profit, numita HealthCorps, care ofera o bursa celor care abia au absolvit facultatea, pentru a le vorbi elevilor despre sanatate, nutritie si fitness timp de 2 ani in licee.

Oz a aparut ca expert in sanatate la The Oprah Winfrey Show pentru 5 sezoane. Seria lui de televiziune “Transplant!” a castigat un premiu Freddie si unul Silver Telly. A aparut in “Good Morning America”, “The Today Show”, “Larry King Live” si “The View”. in prezent este gazda emisiunii televizate “The Dr. Oz Show” si are un talk show la Radio Sirius XM.

Mehmet este autorul a 5 best-sellere New York Times, si anume: “YOU: The Owner’s Manual”, “YOU: The Smart Patient”, “YOU: On a Diet”, “YOU: Staying Young”, “YOU: Being Beautiful”, “YOU: Having a Baby”, dar si “Healing From the Heart”. De asemenea, are o rubrica in revista Esquire si in The Oprah Magazine, iar articolul “Retool, Reboot, and Rebuild” a primit premiul National Magazine.

in lista celor mai influenti 100 de oameni din 2008, alcatuita de “Time”, Dr. Oz a fost plasat pe locul 44, iar revista Esquire l-a inclus in lista celor mai influenti 75 de oameni ai secolului 21. De asemenea, a fost numit Global Leader of Tomorrow de World Economic Forum si a fost listat in “Doctors of the Year” de revista Hippocrates si in “Healers of the Millenium” de revista Healthy Living.

Citeste! Afla mai multe pe www.Books-Express.ro

Sfaturi de la Doctor Oz – provocare Dr Oz: slabeste 4,5kg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *