Festivalul itinerant de cultura si mancare continua seria micro-proiectelor pe educatie. Prin partenerii sai, Oxford Brookes University, British Council, Reper 21 si Allberry, Transilvania Fest aduce informatii esentiale profesorilor, organizatiilor non-profit, micilor producatori dar si altor reprezentanti ai comunitatii din judetul Alba, pentru viitoarele lor activitati.
In ultimii patru ani, Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie a avut diferite parteneriate in Romania prin proiecte de dezvoltare culturala si turism culinar, printre care stabilirea si derularea unui program de internship pentru studentii Oxford Brookes, care are ca scop initierea de proiecte culturale si turistice.
Programul de internship 2011 dezvoltat impreuna cu Asociatia Transilvania Fest le ofera studentilor Oxford Brookes nu doar posibilitatea de a-si exersa si dezvolta abilitatile si cunostintele dobandite la universitatea Oxford Brookes dar si cea de a ajuta in mod practic la dezvoltarea turistica a zonelor in care lucreaza. Anul acesta proiectele celor trei studenti sunt: un studiu privind gastronomia in Transilvania, un studiu privind dezvoltarea de oportunitati turistice in Blaj si un studiu privind managementul dezvoltarii sustenabile a evenimentelor.
Structura proiectului propus de British Council Romania, Pentru o educatie mai buna, a fost stabilita in concordanta cu nevoile locale, continutul educational urmarind sa ofere sprijin metodologic cadrelor didactice pentru a introduce abordari noi, alternative, in procesul de invatamant, tematica preponderenta fiind axata pe predarea limbii engleze.
Acest proiect urmareste obtinerea unor rezultate de durata, cu impact pe termen lung, precum si diseminarea informatiei catre personalul didactic din zona, cu efecte pozitive asupra calitatii educatiei formale, in beneficiul elevilor.
Unul dintre seminarii, Programare neuro-lingvistica pentru profesori, se adreseaza profesorilor interesati de dezvoltarea personala, exersarea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare interpersonale. Acestia vor fi implicati in activitati practice ce pot fi preluate si utilizate in procesul de predare.
Seminarul Pregatirea elevilor pentru examenul IELTS (International English Language Testing System) este centrat pe metodica predarii celor patru deprinderi, din perspectiva cerintelor examenului. Profesorii se vor familiariza cu formatul examenului si vor discuta tehnici care vor duce la imbunatatirea performantelor elevilor.
Asociatia Reper 21 deruleaza din 2010 proiectul Societal, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES. Proiectul Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala.
Seminarul Societal din cadrul festivalului aduce participantilor din sectorul non-profit o mai buna intelegere a provocarilor si oportunitatilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusa prezinta solutii de management responsabil pentru aspecte precum: cresterea eficientei economice a evenimentului, valorificarea deseurilor si reducerea generarii lor sau mobilizarea resurselor sociale, economice si culturale locale.
Allberry Artisan este un program romanesc de sustinere a mestesugarilor care castiga sau vor sa castige o mare parte a veniturilor curente din mestesugul practicat. Printre obiectivele programului se regasesc dezvoltarea unei platforme de vanzare online pentru mestesugarii inscrisi in program, asigurarea oportunitatilor de vanzare directa la targuri de profil din tara sau dezvoltarea si promovarea unor mestesuguri la cele mai bune standarde de productie.
In cadrul festivalului Allberry va desfasura un atelier de mesterit bani dedicat micilor producatori expozanti care castiga partial sau total veniturile din exploatarea muncii de mestesugar, care pot produce la comanda un anumit numar cerut de piese similare si ale caror produse dau dovada de un inalt grad de creativitate, inovativitate sau finisaj.
Transilvania Fest 2011 se va desfasura in perioada 29-31 iulie pe Campia Libertatii din Blaj.
Transilvania Fest se desfasoara sub inaltul patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei si inaltul patronaj international al Altetei Sale Regale Printul Charles de Wales.
Parteneri: Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Local al Municipiului Blaj, Consiliul Judetean Alba, StratusMob, Tenaris, Fundatia Caritabila a Familiei Ratiu Londra
Parteneri media: TVR Cluj, Traveller Magazin, Beyond Transylvania, Good Food, Zile si Nopti, Radio Romania International, Radio Transilvania
Parteneri online: romaniapozitiva.ro, welcome2cluj.com, ecuisine.ro, romania-insider.com, stirifeldefel.ro, authentictransylvania.com, roportal.ro
Parteneri de proiect: Universitatea Oxford Brookes, Centrul Ratiu pentru Democratie, British Council, Transilvanian Brunch, Societal, Allberry, Modernism.ro, TNT Brothers, West City Hotel, Jidvei, EcoART Fest, Slow Food Cluj Transilvania
Urmariti-ne pe:
www.transilvaniafest.com
http://www.fundatiaratiuromania.eu