Berlin Noir II. Criminalul din umbra, de Philip Kerr

Criminalul din umbra este cel de-al doilea volum din trilogia Berlin Noir, din care a aparut deja volumul Toporasi de martie. Titlul care incheie trilogia, Recviem german, este in curs de aparitie la Polirom. In Criminalul din umbra, cel de-al doilea volum al trilogiei Berlin Noir, Bernhard Gunther, detectivul particular cinic, dur, inteligent, dar totodata onest si uman, ne atrage intr-o lume intunecata, cea a Germaniei anului 1938, unde este plasata actiunea romanului.

Cind credea ca nimic nu-l mai poate surprinde, Bernie – care tocmai investigheaza cazul unei vaduve devenite victima a unui santajist misterios – este convins, mai de voie, mai de nevoie, sa intre din nou in politie, pentru a prinde un criminal in serie ale carui victime, ucise dupa un anumit ritual, sint adolescente ariene. Cele doua investigatii, pe parcursul carora Gunther intra in contact cu figuri istorice precum Himmler, Heydrich sau Arthur Nebe, ajung sa se suprapuna in mod neasteptat si il arunca in mijlocul unor masinatiuni monstruoase puse la cale chiar de catre nazisti si implicind experimente psihiatrice si medicale.

„Criminalul din umbra este o cursa alerta si captivanta prin meandrele unui labirint intunecat.”(The Independent)

Philip Kerr s-a nascut la Edinburgh in 1956 si locuieste la Londra. Ca jurnalist independent, a scris pentru mai multe ziare si reviste, inclusiv pentru Sunday Times. Este autorul a unsprezece romane, printre care March Violets, The Pale Criminal si A German Requiem (publicate impreuna sub titlul Berlin Noir), A Philosophical Investigation, Dead Meat si Gridiron. A editat The Penguin Book of Lies si The Penguin Book of Fights, Feuds and Heartfelt Hatreds. Folosindu-se de pseudonimul P.B. Kerr, a scris The Children of the Lamp, o carte pentru copii care s-a bucurat de un enorm succes.

Detalii pe site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *