Bibliotecarii din Zona de Sud-Vest, incurajati sa performeze

Seria intalnirilor profesionale organizate in acest an sub egida Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania ANBPR, in parteneriat cu IREX Romania, continua cu Cafeneaua regionala pentru Zona de Sud-Vest. Aflat la cea de-a treia editie locala, acest eveniment isi propune sa aduca impreuna bibliotecari cu diverse specializari din cinci judete, si anume: Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt si Dolj.
Experienta profesionala deschisa membrilor ANBPR interesati de activitatea si perspectivele de dezvoltare ale Asociatiei, aceasta Cafenea se va desfasura, la Craiova, in perioada 22-24 Noiembrie 2010, cu participarea Bibliotecii Judetene Alexandru si Aristia Aman din Craiova, in calitate de gazda a acestei editii.

Intrunirea profesionala pentru Zona de Sud-Vest va aduce in discutie si va provoca audienta sa dezbata pe tema dezvoltarii organizationale a ANBPR. Evenimentul va fi structurat pe doua paliere. Pe de-o parte, cca 60 de bibliotecari vor socializa si vor dezbate in echipe de 6-8 persoane cele mai actuale problematici ale vietii de Asociatie. Pe de alta parte, presedintii si vice-presedintii Filialelor din judetele din Sud-Vest vor beneficia de un training de micro-management, menit sa optimizeze relatiile dintre reprezentantii conducerii si structurile teritoriale ale ANBPR, este de parere Silvia Nestorescu, Secretar General al ANBPR si coordonatorul celei de-a treia Cafenele regionale a acestui an.

Avand atat componente de workshop, cat si de discutie relaxata, intre colegi, Cafeneaua regionala a ANBPR isi propune sa-i ajute pe bibliotecari sa gestioneze cu succes activitatile legate de identificarea problemelor, gasirea de solutii si managementul Filialelor, in acord cu politicile agreate la nivelul Asociatiei-mama.

Asociatia este, prin definitie, mediul in care se conciliaza intr-un mod natural rigoarea profesionala cu asteptarile si convingerile personale ale membrilor. Ceea ce ne propunem noi este sa gasim, impreuna cu membrii nostri, echilibrul just intre profesia de bibliotecar si nevoile individuale de dezvoltare personala ale acestora.
Prin calitatea relationala si mediul de lucru relaxat pe care le ofera, Cafeneaua este, din acest punct de vedere, un format foarte generos, care favorizeaza crearea de legaturi inter-personale, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *