BOLSEVICII de Adam B. Ulam

Triumful comunismului in Rusia • O istorie intelectuala si politica

Cartea lui Adam Ulam (1922-2000), Bolşevicii, aparţine lucrărilor de referinţă ale sovietologiei americane. Adam Ulam, fost profesor la Universitatea Harvard, SUA, este autorul unui mare număr de contribuţii privind istoria URSS.
Lucrarea urmăreşte cu precădere perioada 1900-1924, fiind axată pe viaţa şi opera lui V.I. Lenin, creatorul Partidului Bolşevic şi al statului sovietic, urmărind geneza Partidului Bolşevic, instaurarea regimului sovietic, războiul civil, crearea Internaţionalei Comuniste, lansarea NEP-ului, primele deziluzii ale lui Lenin în faţa rezultatelor acţiunilor sale – în primul rând, apariţia birocraţiei de partid — şi lupta dusă de el, de pe patul de boală, împotriva atotputerniciei progresive a lui Stalin.
Volumul lui Adam Ulam se încheie cu moartea lui Lenin, dar sovietologul american a sesizat
continuitatea dintre leninism şi stalinism în angajarea Rusiei pe drumul totalitarismului.

Cartea rămâne o lucrare clasică, de referinţă, pentru oricine vrea să cunoască împrejurările formării Partidului Bolşevic şi ale constituirii regimului sovietic. Este rezultatul unei excepţionale forţe de analiză, dublată de o artă a naraţiei, care fac din Bolşevicii lui Adam Ulam o lectură pe cât de instructivă, pe atât de atractivă. Acad. Florin Constantiniu

Format: 16 x 23 cm
Nr. pagini: 600
ISBN: 978-973-135-514-6
Preţ: 74,90 lei

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *