British Council si KulturKontakt Austria lanseaza materiale pentru educatie interculturala

British Council si KulturKontakt Austria lanseaza o serie de materiale pentru educatie interculturala in cadrul evenimentului Connecting Cultures – Pretuieste Diversitatea care va avea loc pe 2 iunie 2010, incepand cu ora 10:00, la hotelul Minerva din Bucuresti.

La eveniment vor lua cuvantul Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Directorul British Council Romania, Directorul General KulturKontakt Austria si directori din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Materialele educationale au fost realizate in cadrul proiectului Interlingua care promoveaza respectul pentru diversitate culturala si relatii interetnice. Proiectul este derulat in parteneriat de British Council, KulturKontakt Austria si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si are ca scop dezvoltarea in randul tinerei generatii a competentelor, valorilor si atitudinilor de convietuire in spirit democratic, ca o cerinta fundamentala generata de dinamica epocii contemporane.

Echipe de profesori si elevi din sase regiuni din Romania – Braila, Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi si Odorheiu Secuiesc, au lucrat in comunitatile locale pentru a dezvolta proiecte focalizate pe diversitate etnica, dialog intercultural si multilingvism.

Sub indrumarea profesorilor, elevii au realizat o serie de materiale menite sa ajute la o mai buna cunoastere a comunitatilor locale si a specificului acestora. Astfel, echipa din Brasov a creat un calendar intercultural cu evenimente reprezentative pentru comunitatile locale, echipa din Constanta a realizat un mini-dictionar intercultural ce cuprinde cele mai uzuale cuvinte traduse in limbile minoritatilor locale, iar grupurile din Odorheiu Secuiesc si Braila au produs doua ghiduri turistice interculturale ce exploreaza diversitatea zonelor respective.

Echipa proiectului Interlingua a realizat si un Indrumar de buna practica pentru proiecte interculturale ce va fi folosit in scolile din Romania la recomandarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Website-ul proiectului va putea fi accesat incepand cu data de 2 iunie si va fi o platforma interactiva de comunicare si de impartasire a experientelor interculturale.

La lansarea acestor materiale educationale, vor participa si inspectori din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, reprezentanti ai unor organizatii guvernamentale si non-guvernamentale, ai unor organisme europene si UNESCO, ai unor institute culturale, precum si presedinti ai unor comunitati etnice, profesori si elevi.

British Council | Romania | Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572
T +40 (0)21 307 9600, +40 (0) 307 9621 | M +40 (0)724 288 881
F +40 (0)21 307 9601
luise.vuiu@britishcouncil.rowww.britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *