Workshop de actorie pentru copii

Asociatia culturala ANDART si Trupa de teatru AS organizeaza in perioada 14-25 iunie un workshop de actorie prin tehnica improvizatie. Workshopul se adreseaza tuturor elevilor ai claselor V XII din Bucuresti, formandu-se astfel doua grupe: gimnaziu / liceu si se va desfasura la Colegiul National Gheorghe Lazar dupa-amiaza, dupa ora 17. Ora exacta se va anunta ulterior, dupa terminarea inscrierilor. O grupa va fi alcatuita din maxim 12 15 elevi. Cursul are 10 sedinte, si se va desfasura zilnic, de luni pana vineri, fiecare sedinta avand o durata de 2 ore.

Continutul workshop-ului:
Acest workshop se desfasoara sub forma unor ateliere, unde cursantii vor invata notiunile de baza in domeniul artei actorului prin intermediul improvizatiei scenice.
Improvizatia scenica presupune: dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii a fiecarui elev prin jocuri, exercitii specifice, diverse teme.
Rezultatul acestui workshop va fi un mic spectacol format din exercitiile si jocurile lucrate de-lungul celor 10 sedinte.

Obiective:
-Formarea unor fiinte sensibile, receptive, communicative.
-Deprinderea rigorii Munca in cadrul acestui workshop conduce la descoperirea unor rigori in relatia cu ceilalti, rigoare acceptata ca pe o conditie la buna desfasurare a unui joc.
-Dezvoltarea abilitatii de lucru in echipa Teatrul necesita o prezenta colectiva, presupunand respectul fata de partener, capacitatea de a accepta sa te retragi in planul doi cand este cazul, de a-l sprijini pe partener.
-Dezvoltarea creativitatii si a imaginatiei.
-Dezvoltarea simturilor si principalelor procese psihice ( atentie, memorie etc. ) .
-Formarea gustului pentru adevarata cultura.

In cadrul acestui workshop, cursantii sunt obligati sa vina in echipament de miscare.

Taxa pentru acest curs este de 170 RON.

Cursul este coordonat de Andrei Gheorghe, student al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale, Bucuresti, sectia actorie; coordonator al Festivalului national de arte pentru liceeni Florian Pittis si coordonatorul trupei de teatru AS a Colegiului National Gheorghe Lazar, in cadrul careia a obtinut rezultate remarcabile, impreuna cu alti studenti ai facultatilor de teatru din Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *