Campanie de recuperare a istoriei si a culturii pentru generatiile viitoare

Realitatea TV organizeaza vineri, 13 februarie, la Bistrita, un teledon destinat strangerii de fonduri pentru reconstructia Bisericii Evanghelice din oras, distrusa de un incendiu in vara anului trecut. In aceeasi zi va incepe emisia si statia locala Realitatea TV Bistrita, cea de-a opta din reteaua nationala a televiziunii de stiri.

Teledonul “Viitor pentru trecut” este o initiativa civica prin care se urmareste strangerea banilor necesari reconstructiei lacasului de cult bistritean. Teledonul va avea loc vineri seara si va fi difuzat de televiziunea de stiri incepand cu ora 21:20. Gazda evenimentului, realizatorul TV Mihai Tatulici, va avea ca invitati personalitati marcante originare din Bistrita, cetateni de onoare ai orasului, reprezentanti ai autoritatilor locale, lideri politici si oameni de afaceri.
Timp de o luna de zile vor fi deschise urmatoarele linii de telefon pentru donatii: 0 900 900 311 – pentru 1 Euro; 0 900 900 313 – pentru 3 Euro; 0 900 900 315 – pentru 5 Euro, precum si conturile RO72BTRL00601205D8665202 – RON si RO26BTRL00604205D8665201 – Euro, deschise la Banca Transilvania Bistrita si administrate de Asociatia Bistrita Medievala.
“Orga Bisericii Evanghelice, construita in 1569, va putea in curand sa-si faca din nou auzite acordurile si datorita sprijinului dumneavoastra. Merita sa readucem la viata un nestemat construit de sasi pentru comunitatea din Bistrita”, indeamna Mihai Tatulici.
Lacasul de cult a fost construit initial in secolul al XIV-lea si renovat succesiv, pana in secolul al XVI-lea. A luat foc in ziua de 11 iunie a anului 2008, iar reparatiile costa 4,7 milioane euro. Dupa reconstructie, cel mai inalt turn de piatra din Transilvania (74 de metri), al acestei biserici, va adaposti noile clopote precum si o belvedere turistica, iar lacasul de cult va fi amenajat si ca muzeu si ca spatiu cultural comunitar.

O data cu startul campaniei “Viitor pentru trecut”, Realitatea TV incepe si emisia statiei locale din Bistrita. O echipa formata din peste 20 de jurnalisti si tehnicieni vor aduce in fiecare zi bistritenilor cele mai proaspete informatii din judet. Realitatea TV Bistrita va emite de luni pana vineri jurnale de stiri la orele 18.15 si 21.15 si un talk-show, de la 18.30. Nu vor lipsi transmisiunile in direct, editiile speciale si interventiile in direct in jurnalele nationale.
Managerul statiei este economistul Andrada Balan, iar seful echipei editoriale este Cristiana Sabau, unul dintre cei mai experimentati corespondenti locali ai televiziunii de stiri. Statia locala de la Bistrita este ce de-a opta din reteaua nationala Realitatea TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *