Scriitorul Dan Lungu si-a facut site

Incepind de astazi, site-ul scriitorului Dan Lungu, realizat de firma Reea, este activ. Cititorii lui Dan Lungu vor putea gasi informatii despre autor si cartile sale (sectiunile “Bio-biblio” si “Carti”), despre traducerile acestora si publicarea lor la edituri straine de prestigiu (“Traduceri”), precum si despre reflectarea lor in presa romaneasca si internationala (“In presa”).

Sectiunea “In presa” cuprinde mai multe rubrici: cronici si recenzii, interviuri, articole de autor. Cei care doresc sa afle noutati despre activitatea scriitorului, trebuie sa acceseze “Noutati/Blog”. Site-ul se remarca si prin componenta sa multimedia. Astfel, sectiunile “Audio”, “Foto” si “Video” ofera inregistrari audio si video cu autorul, precum si o galerie foto interesanta.

La sectiunea “Linkuri”, Dan Lungu recomanda mai multe bloguri si site-uri. De asemenea, www.danlungu.eu are si o latura interactiva: accesind sectiunea “Contact”, navigatorii pot comunica cu autorul.

Dan Lungu este unul dintre scriitorii contemporani cu cele mai multe contracte de editare in strainatate. Autorul a fost dublu nominalizat la editia din 2008 a prestigioaselor premii “Jean Monnet”.

In luna martie a acestui an va aparea un nou roman semnat de Dan Lungu in colectia “Fiction Ltd” de la Polirom: Cum sa uiti o femeie.

Jumatate de dragoste, jumatate despre dragoste. Asa s-ar putea defini, pe scurt, noul roman al lui Dan Lungu. Andi si Marga s-au cunoscut intr-o imprejurare ciudata si locuiesc impreuna de un an si jumatate. Sint tineri jurnalisti si lucreaza la acelasi ziar dintr-un oras de provincie, ea la pagina de mondenitati, iar el la investigatii. Desi lucrurile intre ei merg bine, intr-o buna zi Marga dispare, lasind un sibilinic bilet de adio. In lipsa unei explicatii rationale, Andi apeleaza la un intreg arsenal de strategii ale uitarii. Viata lui se complica si mai mult odata cu intilnirea unui grup de neoprotestanti si cu sentimentul ca Dumnezeu e pe urmele sale. Tot raul e spre bine, iar finalul povestii nu e neaparat fericit, ci doar altfel. Desigur, nu lipsesc malitia, (auto)ironia si umorul. Tulburator si amuzant, infiorat de nelinisti existentiale si cutreierat de psihologii accidentate, Cum sa uiti o femeie este, in acelasi timp, o carte despre dizolvarea mizantropiei si recucerirea inocentei, despre toleranta, despre cum se poate vorbi despre Dumnezeu in ziua de azi.

Dan Lungu (n. 1969, Botosani) este cel mai tradus scriitor din tinara generatie. A facut studii postdoctorale de sociologie la Sorbona si este redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris). In 1996, initiaza la Iasi grupul literar Club 8. Intre 2001 si 2002, redactor-sef al revistei de cultura Timpul. In 2005, face parte din grupul de scriitori romani invitati la “Les belles etrangeres”, Franta. Romanul de debut, Raiul gainilor (2004; editia a II-a, 2007, Ed. Polirom), a fost patru luni in topul vinzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar editia germana a fost declarata, in decembrie 2007, cartea lunii in Germania. Cel de-al doilea roman, “Sint o baba comunista” (2007, Ed. Polirom), se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea, iar versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Jean Monnet (Franta, 2008). Tot la Polirom a mai publicat doua volume de proza scurta, Baieti de gasca (2005) si Proza cu amanuntul (editia a II-a, 2008), iar alaturi de Radu Pavel Gheo a coordonat volumul colectiv Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism (2008). Carti ale sale au aparut ori sunt in curs de publicare in limbile franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara si greaca. Este distins cu Premiul Societatii Junimea pentru activitatea literara pe 1993; Premiul Editurii Nemira pentru proza scurta (1997); Premiul USR, filiala Dobrogea, pentru debut in proza (1999); Premiul Goethe Zentrum pentru promovarea originalitatii, ca reprezentant al Club-ului 8 (2001); Premiul USR, filiala Iasi, pentru proza (2005), Premiul “V. Pogor”, al Primariei Municipiului Iasi, pentru activitate literara (2007). Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

www.danlungu.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *