Make “book love”, not war

Sambata, 14 februarie: amor de carte, la Carturesti. Dar si amor de Valentin. Rivalizeaza? Nt! Nu se cade! Sa fim razboinici intr-o zi a inimilor sagetate, nicidecum sfasiate, ar fi intrucatva o erezie. Asa ca recunoastem suzeranitatea lui Valentin si ne supunem semnului dragostei. In asta sambata proclamam amor curat de carte, incepand de la ora 16, la curtile noastre din Timisoara si Cluj (Mercy 7 si mallul lui Iulius). Ce inseamna asta? Adicatelea lasam cartile de dragoste sa se caute intre ele si ii rasplatim pe oamenii care le aduc cu ceaiuri dragastoase si muzica ce merge fix la inima.

Make book love, not war, am zice! Luati-va sub brat sau in gand cartea care v-a induiosat (sau dupa caz, stors lacrimi), veniti cu ea in Carturesti si cautati-i o pereche. Nu va sfiiti sa priviti intre rafturi, sa intrati in vorba cu alti oameni care ar putea fi adusi acolo de acelasi gand, rupeti barierele jenei si ale conformismului. Sa fie Anna Karenina ori “Dragostea dureaza trei ani”, ba poate Gran Canaria ori “Istoria iubirii” a lui Nicole Krauss, “La rascruce de vanturi” sau “Sfarsitul unei iubiri”, de Graham Greene? Orice asemenea (pre)text poate servi drept parola a zilei. Ba chiar si condica iubirilor livresti (un caiet la vedere, suspendat de un cui) poate fi ea insasi un motiv de venire in Carturesti. Suporta mesaje, impresii, anunturi de tip “caut un/o”, “am fost pe aici…”, declaratii de dragoste pentru carti diverse.

Din categoria “va urma” la Amor de carte: pentru sambata viitoare, in 21 februarie, pregatim o zi speciala dedicata literaturii arabe, in care pentru prima data aducem si fumuri in Carturesti…de narghilele. O experienta unica si exotica, urzita cu sprijin important din partea Centrului Cultural Romano-Arab din Timisoara. Fiti pe faza!

http://www.carturesti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *