Cartea mea cu povesti

Vrei sa ai un copil creativ, care este pregatit sa comunice si sa lucreze in echipa? E timpul sa-l implici in proiectul “Cartea mea cu povesti”!

artStation realizeaza un proiect socio-cultural-educativ ce are ca scop dezvoltarea si promovarea creativitatii copiilor in scoli si centre culturale, prin cultivarea spiritului artistic, abordand subiecte atractive, inedite. artStation ii implica in proiecte comune, incurajand astfel lucrul in echipa. Proiectul are un program structurat pe module si se desfasoara in mai multe etape.
Prima etapa, cea care se desfasoara in luna aprilie 2010, lanseaza tema “Ilustratie de carte”, tema ce le da copiilor posibilitatea sa aleaga sau sa creeze o poveste careia ii vor realiza ilustratii. In cadrul acestui program, copiii vor face schite premergatoare unei carti de povesti si vor aduna intre scoartele sale ideile si creatiile lor, inspirate de lumea povestilor. Ei vor folosi tehnici la alegere (pictura, acuarela, desen, grafica, collage).
Scoala Europeana se alatura acestui proiect si in colaborare cu artStation realizeaza primul eveniment in cadrul programelor de promovare si dezvoltare a creativitatii copiilor in scoli si centre culturale.

Prima etapa cuprinde doua evenimente ce se desfasoara in perioada aprilie -iunie:
1. Expozitie de “Ilustratie de Carte” intr-un spatiu cu destinatie culturala din Bucuresti, Carturesti, str Arthur Verona , nr 13-15, in perioada 11 – 18.04.2010, unde vor fi prezentate etapele de lucru ale cartii de povesti (caiete de schite ale copiilor) si panouri de prezentare.

2. Lansarea cartii de povesti “Cartea mea cu povesti” in spatiul expozitional Carturesti Brasov. In deschiderea evenimentului va avea loc un workshop interactiv, realizat de indrumatorii grupelor de copii impreuna cu acestia, invitand vizitatorii sa participe la realizarea unei ilustratii de carte.
Continutul cartii, ilustrata de copii, va fi cuprins intr-o coperta realizata de echipa formata de cele doua centre: prof. de Educatie Plastica Ana Cristina Grigoroiu( Scoala Europeana) si art-director Elena Lupu (artStation)

artStation urmareste rezultate eficiente in pregatirea non-formala a copiilor ce isi desfasoara activitatea in spatiul Centrului Cultural Evreiesc. In cadrul sesiunilor, participantii au ocazia sa experimenteze tehnici ale picturii, desenul in diferite tehnici, sa descopera lumea 3D prin modelaj/ ceramica, sa participe la expeditii ce au ca scop implicarea grupului in proiecte cu tematica. Totodata, ei vor invata cum sa observe lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat si sa surprinda instantanee, vor organiza propriile expozitii, workshop-uri si tabere de creatie. Participantii sunt provocati si implicati in jocuri, pictura, muzica si dans . Sesiunile de dezvoltare a creativitatii prin arta si joc construiesc o baza informal -educativa a copilului in ceea ce priveste expresivitatea artistico- plastica, lucrand intr-o atmosfera relaxanta.

Scoala Europeana este o institutie de invatamant particular care promoveaza un demers educational de calitate si in care functioneaza nenumarate cercuri de cultura generala sau de arte precum cercul Arts&Crafts. La acest cerc sunt incurajate toate activitatile artistice care au ca scop dezvoltarea creativitatii copiilor.

Pentru detalii, sunati la
telefon 0728.363.503
Felicia Niculae, PR manager Valmar Media Global
felicia.niculae@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *