Carti pentru vacanta – noi aparitii la Editura Lider

NU PRIVI INAPOI
Autor: Hunter Morgan
Contine: 552 pag.
Pret: 28,00 Lei

Viaţa liniştită a lui Casey McDaniels, avocată a drepturilor unei victime, ia întorsături neobişnuite când trebuie să depună mărturie în procesul de acuzare a bărbatului care i-a ucis cea mai bună prietenă. Dar, spre disperarea sa, el este eliberat şi aşteaptă momentul perfect pentru a lovi din nou – şi de această dată victima va fi chiar ea. Astfel, Casey ajunge să trăiască un coşmar: ameninţări la telefon, mesaje ciudate pe e-mail, şi totuşi, ar putea fi altcineva urmăritorul? Un roman captivant, o poveste despre răzbunare, dragoste şi dezamăgiri, care îi va ţine pe cititori în suspans până la deznodământ.

AL TREILEA CERC
Autor: Amanda Quick
Contine: 430 pag.
Pret: 27,00 Lei

Situată în Anglia epocii victoriene, acţiunea romanului de faţă este polarizată în jurul a două caractere puternice, Leona şi Thaddeus. Ei se întâlnesc în goana după un cristal rar pe care amândoi şi-l doresc, ea pentru că acesta este o moştenire de familie, el pentru că ar fi cheia acceptării lui în grupul de elită Al Treilea Cerc. Astfel, cei doi se trezesc prinşi în iţele din ce în ce mai încurcate ale unui joc periculos. O carte încărcată de romantism, suspans şi intrigă întunecată, care nu se dezice de stilul celebrei autoare Amanda Quick.

PARAVANUL DE FUM
Autor: SANDRA BROWN
Contine: 564 pag.
Pret: 31,00 Lei

Paravanul de fum este o carte despre corupţie şi despre cei care au curajul s-o demaşte, cel mai intens şi mai răscolitor roman scris până acum de SANDRA BROWN. Prietenii sunt demascaţi ca duşmani, eroii sunt de fapt criminali şi nu poţi avea încredere deplină în nimeni. Trădarea, corupţia, răzbunarea sunt bine ascunse de un \’paravan de fum\’, iar răsturnările de situaţie nu încetează să ne surprindă până la ultima filă. . .

LUPTA CU DESTINUL
Autor: Fiona Kidman
Contine: 516 pag.
Pret: 29,00 Lei

Fiona Kidman este una dintre cele mai renumite scriitoare contemporane din Noua Zeelandă, romanele, antologiile literare şi volumele ei de poezie primind nenumărate premii. Viaţa liniştită a unei familii este zdruncinată când, la întoarcerea din Sydney, vasul lor naufragiază lângă muntele Taranaki. Urmează lupte dure cu localnicii maori, iar Betty şi cei doi copii sunt capturaţi. Având un mod de viaţă distinct de cel al lumii civilizate, convieţuirea cu ei nu era tocmai facilă. Vor reuşi cei trei să supravieţuiască calvarului? Bazată pe fapte reale, cartea redă o poveste captivantă despre căsătorie, datorie, iubire şi căutarea libertăţii într-o epocă deschizătoare de drumuri.

ZIUA A ȘAPTEA
Autor: Nora Roberts
Contine: 432 pag.
Pret: 32,00 Lei

Romanul de faţă continuă aventurile celor trei bărbaţi din volumul Fraţi de cruce.
Totul a început când cei trei băieţi – Fox, Cal şi Gage – au eliberat un demon încarcerat de secole şi astfel, o dată la şapte ani, forţele răului se abat asupra orăşelului Hawkins Hollow. Împotriva lui a început o luptă pe viaţă şi pe moarte în care sunt implicate şase personaje, alături de întreaga comunitate a oraşului. Intriga acţiunii şi cavalcada evenimentelor creează o poveste plină de suspans şi mister, la care cititorul participă emoţional.

DESCHIS.ÎNCHIS
Autor: COLLEEN McCullough
Contine: 516 pag.
Pret: 30,00 Lei

Dovedind că poate triumfa în orice gen literar, Colleen McCullough, cea mai celebră romancieră a Australiei, autoarea romanului Păsărea spin, oferă cititorilor o carte cu o intrigă excelentă, bine construită şi cu mult suspans. O descoperire macabră tulbură liniştea unui institut de cercetări în domeniul neurologiei, şi astfel se dezlănţuie furtuna. Investigaţiile poliţiei scot la iveală lucruri neobişnuite, apar noi incidente, iar un vechi scandal de familie, şocant şi bizar, complică şi mai mult lucrurile. Acţiunea este tot mai palpitantă pe măsură ce identitatea făptaşului devine o enigmă din ce în ce mai încărcată, la a cărei dezlegare cititorul participă indirect, dar cu multă plăcere şi satisfacţie. O lectură incitantă, autoarea păstrând suspansul până la ultima pagină – literalmente, când ne prezintă un final terifiant şi neaştepat, ca o lovitură de trăsnet.

MAI PRESUS DE TOATE
Autor: Luanne Rice
Contine: 456 pag.
Pret: 34,00 Lei

Autoare de top, Luanne Rice ne oferă Mai presus de toate, o carte emoţionantă, continuare la Castele de nisip. Acţiunea este pigmentată cu viziuni miraculoase şi răsturnări de situaţii melodramatice, pline de neprevăzut, oferindu-le cititorilor fideli satisfacţia unei lecturi de bună calitate. . .

IDENTITATEA LUI BOURNE
Autor: Robert Ludlum
Contine: 623 pag.
Pret: 39,90 Lei

Nu are trecut. Şi s-ar putea să nu aibă nici viitor. Tot ce ştie e că a fost găsit, mai mult mort decât viu, plutind pe Marea Mediterană, ciuruit de gloanţe şi complet amnezic. Sub pielea de pe şold are implantat un microclişeu fotografic, pe care se află un număr ce indică un cont la o bancă din Zürich……şi patru milioane de dolari. Înarmat numai cu un paşaport britanic, el pleacă la Zürich pentru a-şi descoperi identitatea, iar acolo este recunoscut drept Jason Charles Bourne, titularul contului cu pricina. Brusc, devine ţinta unor criminali care vor cu orice preţ să-l ucidă. Într-o lume a conspiraţiilor, el se luptă să supravieţuiască şi încearcă să-şi afle trecutul îngropat. Nimeni nu îl poate ajuta însă – cu excepţia unei femei care încercase cândva să fugă de el. Un thriller palpitant, plin de imprevizibil şi surprize la tot pasul, care îi va captiva cu siguranţă pe iubitorii genului.

ALEXANDRU CEL MARE
Autor: Steven Pressfield
Contine: 440 pag.
Pret: 33,00 Lei

Renumit autor de romane istorice, Steven Pressfield şi-a îndreptat atenţia în această carte asupra fascinantei vieţi a lui Alexandru cel Mare , un personaj istoric aflat mereu în actualitate. Figura lui Alexandru cel Mare inspiră deopotrivă romantism, mister şi eroism.A fost un om plin de contradicţii: o mărinimie fenomenală dublată de o cruzime feroce, modestie şi simplitate în adolescenţă, în contrast cu opulenţa dinaintea sfârşitului. Era tânăr, frumos şi viteaz; a învins imperii, a subjugat continente şi a fost încoronat drept nemuritor în faţa zeilor şi a oamenilor. Dar întotdeauna, în orice împrejurare, mai presus de orice, a rămas un oştean şi până la moarte nimic şi nimeni nu a putut să-l înfrângă vreodată. Un roman istoric, bine documentat, care conţine descrieri reuşite ale unor scene de luptă, prezentate într-un stil viu, alert şi concis, astfel încât acţiunea poate fi vizualizată foarte clar.

Editura Lider a reuşit să se impună în spaţiul cultural românesc, debutând cu serii şi colecţii dintre cele mai atrăgătoare. Printre ele se remarcă colecţia Cultură generală, prin intermediul căreia s-au lansat opere de larg interes, cum ar fi: „Marile civilizaţii”, „Istoria civilizaţiilor”, „ Rădăcinile culturii occidentale”, „Enciclopedia războaielor”, sau bine-cunoscuta serie 100 în cadrul căreia se remarcă titluri precum „100 cei mai mari scriitori români”, „100 cei mai mari gânditori”, „100 de personalităţi din toate timpurile care au influenţat evoluţia omenirii” şi altele. Extinderea ariei tematice a făcut ca lucrări de o certă valoare artistică, documentară, literară să fie incluse în seriile şi colecţiile deja consacrate: Biografii celebre, Titani ai literaturii universale, Laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură; editura înregistrând un real succes şi prin lucrările de specialitate din sfera juridică sau medicală, venind în sprijinul studenţilor sau specialiştilor, dar şi al publicului larg, prin conţinutul de informaţii într-un limbaj accesibil tuturor.

www.edituralider.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *