Editura LEDA va lansa la sfârşitul lunii mai primul volum din seria Blood Books/Cărţile sângelui de Tanya Huff: Preţul sângelui. Fanii literaturii cu vampiri se vor putea delecta cu un minunat amestec de thriller supranatural cu accente horror, mystery şi romance paranormal, totul presărat cu o doză fină de umor. Scriitoare canadiană de fantasy şi SF, licenţiată în Arte Audiovizuale la Universitatea Ryerson din Toronto, Tanya Huff a publicat până acum aproape 30 de carţi, împărţite în cinci serii fantasy/ urban fantasy (The Keeper’s Chronicles, The Tony/”Smoke” Series, The Wizard Crystal Series, The Quarters Series şi Blood Books sau Vicki Nelson Series), o serie SF (The Torin Kerr Series/ Valor Confederation), mai multe romane independente şi patru culegeri de povestiri.
Seria Blood Books, care debutează în 1991, cuprinde cinci romane (Blood Price, Blood Trail, Blood Lines, Blood Pact şi Blood Debt) publicate până în 1997 şi un volum de povestiri, Blood Bank, în 2006. Carţile au atins repede statutul de bestseller, situându-se în topul listei LOCUS Bestseller, la multiplele ediţii din Statele Unite. Sunt traduse în peste 10 ţări, în Germania, volumul Blood Debt primind premiul pentru cel mai bun roman tradus din partea Societăţii Dracula.
Fiecare carte o are în prim-plan pe Vicki Nelson, fost detectiv la „Omucideri”, care descoperă, urmăreşte şi anihilează diverşi criminali de sorginte supranaturală (demoni ieşiţi din iad, vampiri, vârcolaci, fantome, mumii etc.), în timp ce se luptă cu orbirea care o ameninţă şi încearcă să-şi pună ordine în viaţa sentimentală zbuciumată, împărţită între detectivul Mike Celluci, fostul ei partener din poliţie, şi vampirul în vârstă de 450 de ani Henry Fitzroy, bastard al regelui Henric al VIII-lea, devenit acum scriitor de romane de dragoste. Deşi cei doi se întrec în a-i capta atenţia, Vicki evită orice angajament amoros.
Seria a fost adaptată pentru televiziune sub titlul Blood Ties, în 2007, rulând în prezent şi în România, pe AXN, cu titlul Vampiri, crime şi poveşti de dragoste.
Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.