Carturesti: o expozitie de bijuterii

Expozitiile de bijuterie de autor sunt intamplari inca rare in Romania. Asadar, Carturesti va momeste sa cadeti in plasa: peste peretii librariei, Mihaela Tarhuna a intins fire in care sunt prinse coliere si inele, adica multa frumusete si va invitam duminica, 11 ianuarie 2009, ora 18:00, la o intalnire cu creatoarea bijuteriilor. Va vorbi despre bijuteriile Mihaelei Tarhuna muzicolog dr. Mihaela Silvia Rosca, dirijor al Operei Nationale Romane din Timisoara.
“Traim – locuim, ne imbracam si ne construim “mastile sociale”, pranzim, facem sport, ne distram, ne cultivam pasiuni si hobby-uri intr-o lume a stereotipurilor. Piata propune nu numai un flux continuu de bijuterii standard, ci si imagini personale standard. Bijuteria, asa cum o investeste Mihaela Tarhuna, autor deja foarte cunoscut in domeniu, impune o atitudine. Acest fel de bijuterie impune un portret, pune in evidenta un gest, da relief unor detalii discrete ale corpului sau figurii si sustine trasaturile dominante, conferindu-le autoritate.” / Alexandra TituVernisaj: duminica, 11 ianuarie 2009, ora 18:00, la libraria Carturesti din Iulius Mall Timisoara.

Un colier traseaza liniile de forta ale feminitatii. Un inel aduna (magnetic) sens si oameni. O bijuterie inspirat creata si, apoi, bine aleasa de catre purtator, confera atitudine: puterea reala, latenta, a celui care poarta bijuteria. Nu atitudine de imprumut, nu artificiu, nu impostura. Mihaela Tarhuna astfel de bijuterii creeaza: bijuterii care, cu liniile lor ancestrale, cu spirale de cupru si pietre, deseneaza spiritul celui care le poarta.

“Bijuteria mea exista din 1996, cand am inceput colaborarea cu galeriile UAP din tara, dar am creat si bijuterie pentru scena in cadrul colaborarii la scenografia piesei “A patra sora” (premiera in 18 martie 2005, Targu-Mures). Port bijuteria aceasta mai ales pentru ca ea raspunde necesitatii de a purta ceva ce mi se potriveste, iar faptul ca place altora… ma bine dispune, am astfel certitudinea comunicarii cu ceilalti, un lucru foarte important pentru mine.” / Mihaela Tarhuna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *