“Catalogul Muzeului Universitatii Nationale de Arte Bucuresti” si “Catalogul concursului de arhitectura pentru extinderea si remodelarea functionala a sediului UNAB”

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Editura UNARTE lanseaza doua din ultimele sale publicatii : “Catalogul Muzeului Universitatii Nationale de Arte Bucuresti” si “Catalogul concursului de arhitectura pentru extinderea si remodelarea functionala a sediului UNAB”. Avem deosebita placere de a va invita la evenimentul de lansare :
Luni, 2 februarie 2009, ora 18 : 00
la Libraria Carturesti, str Arthur Verona nr. 13-15

Catalogul Muzeului Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, realizat intr-un format grafic deosebit, este primul document care prezinta toate colectiile si donatiile din patrimoniul muzeului universitar (1848-2008). Ca urmare a unui proiect initiat in 2005 de Nadia Ioan Ficiu – sef departament muzeu, proiect pentru reorganizarea si revigorarea muzeului existent in aceasta institutie, s-a inceput fotografierea si fisarea operelor de arta, organizarea cronologica, evolutiva si metodologica a patrimoniului. Catalogul prezinta desfasurarea etapelor proiectului, fiecare colectie in parte si lista cu lucrarile muzeului universitar de arta al UNAB.

Catalogul Concursului de arhitectura pentru extinderea si remodelarea functionala a sediului UNAB. Universitatea Nationala de Arte Bucuresti a luat in 2007 initiativa de a organiza un concurs de arhitectura pentru extinderea si remodelarea functionala a sediului din str. General Budisteanu nr.19. Acest sediu cuprinde astazi cladirea principala in care functioneaza Rectoratul universitatii, atelierele Facultatii de Arte Plastice si salile de curs ale Facultatii de Istoria si Teoria Artei. O importanta parte a incintei este Casa Scarlat-Ghica, un pretios monument de arhitectura din sec. al XIX-lea, un exemplu plin de savoare al stilului eclectic francez.
Concursul a fost lansat public in data de 27 februarie 2008. iar decizia finala a juriului si decernarea premiilor au avut loc in data de 14 octombrie 2008, in cadrul expozitiei organizate la Galeria Apollo.
Catalogul prezinta proiectul castigator si o serie de proiecte premiate de UNAB.

Lansarea cataloagelor va fi insotita de o expozitie de fotografii reprezentand o parte din lucrarile muzeului. Cu aceasta ocazie se vor inmana si bursele particulare pentru studentii de la master.

Secretariatul rectoratului UNA : tel : 0213125197
e-mail :(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)

www.unarte.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *