Cladiri de patrimoniu in Municipiul Iasi

Volumul Cladiri de patrimoniu in Municipiul Iasi, autori: Antonio SANDU, Irina MORARIU, Anamaria BOBOC, lansat in luna Decembrie 2008, la Editura Lumen, prezinta 70 de cladiri din secolul XIX si inceputul secolului XX din municipiul Iasi din perspectiva semnificatiei lor culturale. Cultura ieseana are la baza un profund sentiment al vesniciei. Ca sa paraseasca Iasul calatorului ii trebuie un avant necesar pentru a urca domoalele coline care-l inconjoara.

Ele sunt un punct de repaus in calea lui inainte de a-si lua avantul catre alte zari dar si un repaus ca o oprire inaintea unui templu, in calea drumetului care manat de treburi sau doruri isi poarta pasii spre Iasi. Drumurile Iasului sunt astfel de opriri si avanturi neincetate care prind la mijloc “in sinea lucrurilor” ca o marturie a unei vesnicii promise. Case si statui, biserici si palate sunt pietre de popas ale vesniciei aduse in clipa prezenta de oamenii locului. Autorii volumului, Antonio SANDU, Irina MORARIU, Anamaria BOBOC, isi propun sa prezinte70 de cladiri din secolul XIX si inceputul secolului XX din municipiul Iasi din perspectiva semnificatiei lor culturale, pentru fiecare monument fiind prezentate intre 1 si 5 ilustratii. Volumul este disponibil intr-o editie in policromie integrala, precum si intr-o editie alb-negru (pentru ilustratiile de interior).
Volumul a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural Nationalla Editura Lumen din Iasi.

Editura Lumen ureaza cu aceasta ocazie tuturor cititorilor si colaboratorilor sai un An Nou plin de impliniri si un calduros LA MULTI ANI!

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS.
Editura Lumen are o retea nationala de distributie fiind prezenta in librarii din judetele: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Caras Severin, Dolj, Iasi, Sibiu, Timisoara, in Depozite de carte, si Agentii de difuzare a cartii precum si prin principalele librarii virtuale existente. Aparitii ale Editurii Lumen sunt disponibile in principalele Biblioteci din tara, incluiv Bibliotecile Central Universitare, precum si toate Bibliotecle judetene.
Editura Lumen realizeaza cataloage ale tuturor aparitiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte si bibliotecilor promovand astfel cartile publicate si autorii acestora.
Editura noastra are de asemenea onoarea de a fi prezenta cu stand propriu la diverse targuri si expozitii de carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *