Clubul Filantropia joi, 23 iunie, ora 18:00 – Cărtureşti MŢR

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de aprige dezbateri. În librăria Cărtureşti MŢR (la Nuiele), începând din 2009, se produc lansări – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo. Joi, 23 iunie 2011, ora 18:00, la o nouă întâlnire a Clubului Filantropia, se va dezbate cartea coordonată de Zoltan Rostas şi de Florentina Ţone, Tânăr student caut revoluţionar, Vol. I, La început a fost frica, publicată la Editura Curtea Veche în 2011.

Ani de zile am auzit în mediul universitar spunându-se că „tineretul de azi”, chiar şi cel din facultăţile de ştiinţe sociale şi umaniste, nu ştie istorie, nu este interesat de aceasta şi habar n-are de Revoluţie.
În astfel de condiţii, ce poate face un profesor de la Facultatea de Jurnalism: îşi trimite studenţii şi studentele după revoluţionari. Ca atare, culegerea de faţă este o altfel de carte, bazându-se nu pe procese-verbale ale unor comisii parlamentare sau pe anchete judiciare, ci pe mărturii înregistrate de tineri de aceeaşi vârstă cu Revoluţia.
Zoltán Rostás
Participă:
Grigore Cartianu, jurnalist
Adrian Cioroianu, istoric
Doina Jela, scriitoare
Dumitru Sandu, sociolog
Liviu Tofan, director IRIR
şi cei doi coordonatori.

Moderator:
Şerban Anghelescu, etnolog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *