Urzeala Tronurilor, RR Martin – la Nemira

Aşteptat cu nerăbdare de fani, volumul Urzeala tronurilor de George RR Martin a revoluţionat piaţa cărţii, reuşind să formeze un public care alocă timp cărţilor sale de peste 1000 de pagini şi să aducă genul fantasy în atenţia tuturor. Ediţia limitată hard cover, publicată de Nemira simultan cu lansarea serialului pe HBO, a guvernat vânzările atât pe site-ul nemira.ro cât şi în librăriile din toată ţara.

Urzeala tronurilor a devenit unul dintre cele mai mari succese Nemira în ultimele şase luni, dar şi cel mai rapid vândut volum de fantasy din toate timpurile.

Urzeala tronurilor – George R.R. Martin

Urzeala tronurilor

Urzeala tronurilor este romanul care marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien. – Newsweek

Intrigi şi comploturi, tragedii şi trădări, victorii şi teroare în vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliaţilor şi a duşmanilor lor se află într-un echilibru precar, pentru că fiecare doreşte să câştige în jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor. – Library Journal

Urzeala tronurilor are o grandioasă forţă emoţională şi un ritm alert, care au lipsit din genul fantasy, sufocat de preţiozităţi literare, umor recursiv şi clişee perimate. – New York Daily News

RR Martin

George R.R. Martin s-a născut în 1948 la New Jersey şi a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois. În anii ’70, Martin a scris o serie de nuvele, printre care şi Regii nisipurilor (Nemira, 2010), pentru care i-au fost decernate Premiile Hugo şi Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy şi horror. În anii ’80 a fost producător şi scenarist în televiziune, editor al seriei Twilight Zone la CBS Television şi producător al filmului Beauty and the Beast. Nuvela Zburătorii nopţii, care dă şi titlul volumului publicat în anul 1985, a fost ecranizată.

În 1996 Martin a început să scrie seria fantasy Cântec de gheaţă şi foc (din care la editura Nemira au apărut Festinul Ciorilor, Iureşul săbiilor, Încleştarea regilor şi Urzeala tronurilor. Seria este alcătuită din şapte romane dintre care trei se află încă în stadiul de proiect (A Dance with Dragons, The Winds of Winter şi A Dream of Spring). Seria Cântec de gheaţă şi foc este considerată o capodoperă a genului, după trilogia Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien. Primul volum al seriei – Urzeala tronurilor – a fost ecranizat de HBO, care difuzează în această perioadă serialul. Urzeala tronurilor a apărut în 1996 şi a obţinut Premiul Locus în 1997, iar nuvela Blood of the Dragon, care face parte din roman, a obţinut Premiul Hugo în 1997.

Despre NEMIRA PUBLISHING HOUSE
Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *