Cui i-e frica de Virginia Woolf? – Edward Albee

Dupa patru ani de la prima reprezentatie, spectacolul “Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, a revenit in peisajul teatral bucurestean, la Teatrul Nottara. Productia, dublu nominalizata la Premiile UNITER in 2009 (Cel mai bun debut Florina Gleznea si Ionut Grama), se va juca pe parcursul verii 2011 la sala George Constantin a Teatrului Nottara. Urmatoarea reprezentatie va avea loc duminica, 26 iunie, ora 19:00, la Sala George Constantin.

Cui i-e frica de Virginia Woolf? este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului “familiei perfecte”. George, profesorul (ratat) de istorie si Martha, exuberanta sa sotie (alcoolica) si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de jocuri si glume, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick si naiva lui sotie, Honey. Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.

Productia prilejuieste reintalnirea spectatorilor bucuresteni cu cea mai tanara distributie care a interpretat vreodata acest text pe o scena profesionista: Florina Gleznea (Martha) si Ionut Grama (George) joaca rolurile cuplului de varsta mijlocie. Celor doi li se alatura Sinziana Nicola (Honey) si Emil Mandanac (Nick). Regia si scenografia sunt semnate de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, cunoscute publicului pentru spectacolele Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva de la Teatrul Odeon si Amalia respira adanc la Teatrul Act (spectacol premiat de UNITER pentru debut in 2008).

Cui i-e frica de Virginia Woolf?, un text devenit celebru la momentul aparitiei lui pentru demitizarea ideii de familie si de succes, ne vorbeste azi in mod zguduitor despre refugiul in iluzie si frica de adevar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *