Daca iti povestesti viata sexuala, devii Doctor Honoris Causa

Criticul de arta Catherine Millet, autoarea romanului “Viata sexuala a Catherinei M.”, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. Dan-Eugen Ratiu, profesorul care a prezentat “Laudatio” pentru Catherine Millet, a spus ca titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat acesteia pentru contributia la promovarea artei contemporane franceze si internationale prin carti si publicatii, dar si pentru calitatea de director al Art Press si cea de curator de expozitii.

De peste 30 de ani, Catherine Millet joaca un rol central in domeniul artei contemporane. Critic de arta de renume international, ea este in special cunoscuta ca fondatoare a revistei Art Pres, dar este si autoare a numeroase lucrari pe tema artei.
Art press este o revista internationala de referinta in lumea artei contemporane, fiind publicata din 1972. in prezent, Art Press face parte din rarele publicatii cu influenta pe piata de arta franceza, putand sa creasca sau sa scada cota unui artist. Art Press este disponibila la mediateca Centrului Cultural Francez, alaturi de alte lucrari care trateaza arta contemporana si de cartile lui Catherine Millet, printre care se numara autobiografia ei, “Viata sexuala a Catherinei M.”, care a fost un succes literar al anului 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *