Google – logo cu Asterix si Obelix

Google celebreaza printr-un logo special 50 de ani de la lansarea primelor benzi desenate Asterix si Obelix, publicate in numarul din 29 octombrie 1959 al revistei Pilote. Aventurile lor  au fost create de scriitorul Rene Goscinny si ilustratorul Albert Uderzo. Incepand din anii ’60, Asterix si Obelix au devenit personaje de desene animate, iar in 1999 aventurile lor au fost transpuse prima data si pe marele ecran. A 50-a aniversare a lui Asterix si Obelix este celebrata in Franta, pe tot parcursul lunii octombrie, printr-un nou volum de benzi desenate si numeroase manifestari festive pe strazile Parisului.
Astfel, pe 22 octombrie a fost lansat cel de-al 34-lea volum de benzi desenate, intitulat “L’anniversaire d’Astérix et Obélix, le livre d’or”, publicat de editura Albert-René. Desenatorul Albert Uderzo a realizat o colectie de istorii scurte, ce a fost lansata simultan in 15 tari, cu un tiraj “faraonic” de 3 milioane de exemplare, dintre care 1,1 milioane se adreseaza publicului din Franta.
Omagiul adus lui Asterix imbraca mai multe forme: expozitii, spectacole, colocvii etc. Joi, 29 octombrie, considerata ziua oficiala a nasterii lui Asterix, o mare manifestatie intitulata “Les Gaulois envahissent Lutèce” (“Galii invadeaza Lutetia” – stravechiul nume al orasului Paris) va fi organizata in centrul Parisului, unde 10 situri tematice vor fi amenajate in Ile de la Cité, Champs de Mars si in Place de la Concorde.

One thought on “Google – logo cu Asterix si Obelix”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *