Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL

Grupul Editorial ALL lansează campania “Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL”, prin care îşi propune să doneze 500 de cărţi către şcoli, case de copii, biblioteci, etc.

Conceptul campaniei este următorul: la fel cum marii oameni de afaceri se întâlnesc să joace golf sau fotbal în scop caritabil, aşa şi Grupul Editorial ALL, împreună cu cei mai apreciaţi bloggeri din România, vorbesc online, în Clubul de ficţiune ALL, despre cărţile din colecţia Strada Ficţiunii şi încearcă să facă o bucurie celor mai puţin norocoşi.

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie, Cristina Bazavan, Marie Jeanne Schweffer, Sana Nicolau, Roxana Precu şi Marius Manole vor fi lideri de echipă şi vor încerca să strângă cât mai multe cărţi pentru centrele spre care vor dori să doneze cărţile. Ei vor scrie pe blogurile personale despre o carte din colectia Strada Ficţiunii, iar pentru fiecare post Grupul Editorial ALL donează câte zece cărţi către centrele alese.

Cei cinci pot cere ajutorul altor prieteni cu blog, printr-o leapşă. Pentru fiecare leapşă onorată se mai adaugă încă cinci cărţi la donaţia bloggerului lider. Cititorii tuturor blogurilor din campanie se pot implica şi ei, lănsând un comentariu la postul despre cartea din Strada Ficţiunii. Pentru fiecare comentariu, Grupul Editorial ALL mai direcţioneză o carte.

Scopul campaniei este de a mări fondul de carte din centrele propuse şi de a asiguraaccesul la informaţie şi cultură persoanelor din medii defavorizate.

“Campania nu trebuie privită ca o acţiune de responsabilitate socială. Îi putem spune campanie de PR, cu oameni frumoşi, din care ies lucruri frumoase”, a declarat vicepreşedintele Grupului Editorial ALL, Mario Demezzo, care are o experienţă de şapte ani ca fundraiser.

Se vor înregistra ca donaţii doar comentariile date în perioada specificată şi doar la postul în care se discută despre cartea din Strada Ficţiunii. Comentariile la alte posturi sau pe alte platforme social media, Facebook sau Twitter, nu vor fi înregistrate ca donaţii. La fel, nici comentariile offtopic, care nu se referă la cartea în discuţie.

Grupul Editorial ALL îşi rezervă dreptul de a închide mai devreme perioada de comentarii dacă plafonul de cărţi s-a terminat sau de a extinde perioada de comentarii dacă nu au fost epuizate cele 500 de cărţi.

Informaţii despre desfăşurarea campaniei se găsesec pe ALLCafe.ro, blogul Grupului Editorial ALL, paginile de Facebook: Editura ALL şi Strada Ficţiunii, sau pe Twitter folosind hashtagul #doneazacitind.Despre bloggerii implicaţi:

 Cristina Bazavan – bazavan.ro

A început blogul în 2005, pe yahoo360 pentru că plecaseră nişte prieteni din ţara şi voiau să rămână – fie şi virtual – în gaşca de mers la spectacole. În 2008 l-a mutat pe site-ul redacţiei Tabu, unde a fost aproape şase ani redactor şef, apoi şi-a făcut domeniul propriu. Între timp a devenit una dintre cele mai influente persoane din online şi apreciat speaker pe teme de media, industria online sau femei.

 Sana Nicolau – sanuca.ro

Hotcity, Esquire, Gândul şi The One devin pentru Sana spaţii prea mici cînd vorbeşte despre călătorii, muzică, filme, cafea şi bărbaţi. Şi-atunci duce vorbele cu dichis şi pe blogul personal, pe care l-a deschis în 2007. În spate are 11 ani de marketing şi PR.

 Marie Jeanne Schweffer – jeanette.ro

Lumea din online o ştie mai degrabă ca Jeanette, decât ca Marie Jeanne Schweffer, iar pentru asta este vina domeniului de blog, jeanette.ro. Când nu scrie acolo, ne face dimineaţa mai frumoasă pe Livelog.tv sau ne spune să mâncăm sănătos, pe dietetik.ro. Ştie mereu căţei şi pisici ce trebuie adoptaţi, din Orasulanimalelor.ro.

 Roxana Precu – roxanaprecu.ro

Are şapte ani de online, în care a trecut pe la ele.ro, hotcity.ro, monden.info, descopera.ro, dietetik.ro şi multe altele. Blogul personal, despre marketing, filme, muzică şi cărţi, o aduce mai aproape de profesia de la început de drum: jurnalist.

 Marius Manole – mariusmanole.ro

Cu trei nominalizări UNITER (în 2003 pentru debut, în 2006 pentru rolul principal din “Inimă de câine” şi în 2010 pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din „Livada de vişini”) şi cu peste 30 de roluri în spectacole în întreaga ţară, Marius Manole este unul dintre actorii care te fac să iubeşti teatrul. Are blogul de puţină vreme, însă, aşa cum povesteşte într-un interviu pentru Adevărul, spaţiul virtual l-a ajutat să devină mai atent la oamenii din jurul său.

allcafe.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *