Drumul spre casa, Rose Tremain

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, anunţă apariţia romanului Drumul spre casă, scris de Rose Tremain, roman laureat cu Premiul ORANGE BROADBAND 2008. „Un roman admirabil al talentatei Rose Tremain.” The Guardian „Începuturile o fascinează pe Tremain: dacă se poate vorbi despre un tipar după care sunt croite romanele sale, acesta constă tocmai în preocuparea pentru încercările de transformare a propriei fiinţe.
Drumul spre casă urmăreşte întâmplările prin care trece Lev, un muncitor imigrant sosit din Europa de Est în Anglia zilelor noastre. Povestea lui capătă o forţă arhetipală — aceea a încercării de împlinire a unui destin într-un oraş străin…
Un roman al umanităţii care îşi revendică drepturile, o lectură captivantă atât prin jocul speranţelor şi al temerilor, cât şi prin empatia cu imigrantul stabilit într-o lume nouă.”
The Sunday Telegraph
Rose Tremain (născută în 1943, la Londra) este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate scriitoa¬re britanice contemporane. A studiat la Sorbona şi University of East Anglia, unde a şi predat creative writing între 1988-1995. Este autoare a numeroa¬se romane şi volume de povestiri, piese de teatru pentru radio şi televiziune. Opera sa a fost distinsă cu premii prestigioase, printre care Sunday Express Book of Year, 1989, şi Angel Literary Award pentru Restauraţia (roman nominalizat şi la Booker Prize în 1990); James Tait Black Memorial Prize, 1992 şi Prix Femina Étranger, 1993, pentru Sacred Country; Whitbread Novel Award, 1999, pentru Muzică şi tăcere (apărut la Editura LEDA în primăvara acestui an).

Cel mai recent roman al său, Drumul spre casă, întâmpinat cu entuziasm de critica literară, a obţinut Orange Prize for Fiction pe anul 2008, Good Housekeeping Book Award, 2008, şi a fost nominalizat în 2007 la Costa Novel Award.

„Rose Tremain este o romancieră de mare stil, ambiţie şi sensibilitate lirică…”
The Sunday Times

Preţ: 49,90 lei
Traducere din limba engleză de Nicoleta Nedu
Format: 13 x 20 cm, 576 pagini
Cartonat, cu supracopertă
Colecţia: Maeştrii LEDA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *