Profetul razboinic

La inceputul acestei saptamani colectia SFFH a editurii Tritonic s-a imbogatit cu inca un roman Fantasy- “Profetul Razboinic” de R. Scott Bakker.

Romanul este precedat de “La inceput a fost intunericul”, carte scrisa de acelasi autor- povestea unui mare si tragic razboi sfint, a maretelor factiuni care au incercat sa-l ia in stapinire si sa-l perverteasca, si a unui fiu aflat in cautarea tatalui.

“In timp ce Razboiul Sfant isi continua inexorabil marsul catre sud, este la randul sau cucerit din interior – de catre Anasurimbor Kellhus.
De la arida Campie Mengedda la malurile umede ale Raului Sempis, Oamenii Coltului se razboiesc fara incetare cu paganii. In timp ce Lorzii Razboiului Sfant urzesc si se cearta intre ei, Kellhus isi extinde rabdator dominatia, dirijand sufletele prin subtilitatile cuvintelor si expresiilor fetei. Vrajitorul Achamian si iubita sa, Esmenet, se supun complet, doar ca iubirea si credinta sa le fie supuse la incercari inimaginabile. Razboinicul Cnaiur se afunda si mai adanc in nebunie, convins ca Anasurimbor Kellhus va incalca pactul lor de a-l ucide pe tatal lui Kellhus.
Si spionii-piele ai Sfatului pandesc din ce in ce mai nelinistiti.
Dupa o calatorie istovitoare prin desert, Razboiul Sfant se aduna in jurul zidurilor stravechiului Caraskand. In sfarsit, Oamenii Coltului au ajuns la hotarul Tinutului Sacru, atat de aproape de Shimeh, orasul Celui din Urma Profet. Nu trebuie decat sa cada Caraskandul…
Dar s-a ivit un nou profet, unul care paseste chiar in mijlocul lor – Profetul-Razboinic. Fratii se intorc impotriva fratilor. In cel mai disperat moment al Razboiului Sfant, fiecare barbat si fiecare femeie trebuie sa aleaga. Intre ura si speranta. Intre cele mai disperate dorinte ale lor si sfarsitul lumii. Intre Anasurimbor Kellhus si A Doua Apocalipsa.”

R. Scott Bakker s-a nascut la 2 februarie 1967 in Simcoe, Ontario, Canada. Este licentiat in limba si literatura engleza si, in prezent, pregateste o teza de doctorat in filozofie. Dupa aparitia primei carti s-a dedicat total scrisului. Traieste in London, Ontario. N-a luat premii, dar s-a gasit mereu pe listele cu carti favorite, atit ale publicului, cit si ale profesionistilor. in multele sale interviuri, Bakker declara ca a vrut sa scrie fantasy, dar intr-o maniera moderna, sa se apropie de cititor si de lumea cunoscuta lui, sa vina cu personaje credibile, umane, sa creeze o lume cit mai diversa, in care sa se imbine istorie, credinte, filozofie si literatura.

http://www.tritonic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *