Dubla lansare de carte sub egida UNMR

In data de 25 martie 2010, va avea loc lansarea oficiala a Revistei Medierea, la Sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, prima publicatie periodica despre mediere si ADR din Romania.

Revista Medierea se adreseaza atat mediului universitar, cat si profesionistilor diverselor domenii, ca instrument util in intelegerea medierii si a beneficiilor acesteia, abordand atat partea teoretica cat si cea practica a institutiei medierii. Aparitia sa denota interesul crescand de care se bucura medierea in societatea romaneasca, propunandu-si sa contribuie la diseminarea informatiilor despre mediere in mod profesionist, cu ajutorul specialistiilor domeniului. Din Consiliul Stiintific fac parte personalitati nationale si internationale, reunite de preocuparea comuna de a promova medierea in Romania.

Revista apare la Editura Universitara sub egida Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, cu sprijinul MEDIARCOM si cu sustinerea JURIDICE.ro , avand o aparitie trimestriala.
Cu ocazia evenimentului, va avea loc si lansarea oficiala a lucrarii “Ghid de mediere” a autorilor Claudiu Ignat, Zeno Sustac si Cristi Danilet, primul indrumar adresat profesionistilor dreptului, mediatorilor si beneficiarilor serviciului de mediere.

Cele doua lucrari, aparute sub egida Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, coincid cu intrarea in vigoare in decursul acestei luni a prevederilor legale care prevad ca, organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale vor fi obligate sa informeaze partile asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si le vor indruma sa recurga la mediere pentru solutionarea conflictelor dintre ele.
Lansarea va avea loc Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane situat in Bucuresti, strada Tache Ionescu nr. 4, incepand cu ora 12.

Zeno Sustac, Co-Presedinte UNMR
Claudiu Ignat, Co-Presedinte UNMR
office@unmr.ro
http://www.unmr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *