Ebook download: se caută limba română

În prima lună de la lansarea platformei digitale a Elefant.ro, peste 4.000 de ebooks în limba română au fost download-ate în format electronic. Cifra este cu atât mai impresionantă cu cât peste o treime din cumpărători au fost reprezentanţi ai diasporei româneşti. O altă cifră record este reprezentată de descărcarea aplicaţiei Elefant eBooks Reader pentru iPad şi iPhone: peste 6.000 de utilizatori şi-au petrecut sărbătorile citind cărţi în limba română pe dispozitivele proprii.
ebook download

Ebook download

„Luna decembrie a confirmat aşteptările cu care am lansat la sfârşitul anului trecut platforma de carte digitală de pe Elefant.ro. eBooks devine astfel a doua cea mai accesată secţiune şi ne întăreşte convingerea că numărul mic de posesori de dispozitive dedicate lecturii digitale de până acum a fost cauzat de lipsa unei oferte serioase de carte electronică. În ultima lună, pot confirma că Elefant.ro a înregistrat o triplare a comenzilor de dispozitive tip eReader”, a declarat Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro.

Printre cele mai cerute modele de eReader se numără Nook Touch, Kobo Touch sau Sony PRS-T1. Cele 600 de volume digitale disponibile pe platforma Elefant.ro pot fi accesate şi pe iPad şi iPhone, prin intermediul aplicaţiei dedicate Elefant eBooks Reader. Aceasta se descarcă gratuit din App Store, vine preinstalată cu o carte gratuită în format integral şi a fost descărcată de la lansare de peste 6.000 de utilizatori.

“În momentul de faţă, avem în pregătire aplicaţia Elefant Reader pentru dispozitive Android. Alături de versiunea pentru iPad şi iPhone, aplicaţia Elefant Reader va acoperi peste 90% din piaţa de tablete şi smartphone-uri din România, oferind posibilitatea de a citi cărţi în limba română pe toate dispozitivele importante”, confirmă Vlad Puescu.

În luna noiembrie a anului trecut, Elefant.ro a lansat cea mai mare platformă digitală de carte electronică în limba română. În prezent, colecţia numără peste 600 de volume publicate la edituri prestigioase precum Polirom, Litera, Corint, Nemira sau Niculescu. Majoritatea titlurilor disponibile sunt cărţi de ficţiune (aproximativ 60% din ofertă), urmate de non-ficţiune (30%), carte de specialitate sau manuale şi materiale auxiliare şcolare (10% din titlurile disponibile). Printre cele mai descărcate titluri de carte electronică în 2011 se numără „Istoria lumii de la Big Bang până în prezent”, de Cynthia Stokes Brown, „Litera din scrisoarea misterioasă”, de Alex Leo Şerban sau „Perfecţiune”, de Julie Metz.

Top cele mai descărcate 10 carţi electronice ale anului 2011:

1. Istoria lumii de la Big Bang până în prezent, de Cynthia Stokes Brown
2. Solar, de Ian McEwan
3. Jurnalul fericirii, de N. Steinhardt
4. Litera din scrisoarea misterioasă, de Alex Leo Serban
5. Slăbeşti mâncând, de Gabriela Man
6. Perfecţiune, de Julie Metz
7. Wolf Hall, de Hilary Mantel
8. Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian
9. Trei într-o barcă, de Jerome K. Jerome
10. Sunt o babă comunistă, de Dan Lungu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *