EcoBiblioteca la Cacica in judetul Suceava

Fundatia IREX si Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (ROGBC) au placerea sa anunțe ca Biblioteca din localitatea Cacica, județul Suceava, este caștigatoarea Concursului EcoBiblioteca.

In cadrul inițiativei EcoBiblioteca, biblioteca din Cacica va fi renovata sustenabil prin efortul RoGBC si va fi dotata cu echipamente si software destinate accesului gratuit al publicului la informație prin programul Biblionet implementat de IREX. In acest context, biblioteca va beneficia de donație de materiale de construcție si de forța de munca din partea RoGBC si a partenerilor sai, si de echipamente si pregatire profesionala prin programul Biblionet.
Lucrarile de renovare a bibliotecii din Cacica vor incepe la data de 30 august 2010. Inscriindu-se in efortul de crea un model de dezvoltare sustenabila pentru comunitatile cu mai putin de 5000 de membri din Romania, inițiativa „EcoBiblioteca” isi propune sa promoveze eficienta energetica si economia de resurse in constructia si renovarea cladirilor de biblioteca.
EcoBiblioteca este un parteneriat intre Biblionet si Romania Green Building Council (RoGBC), care are ca scop sǎ stimuleze comportamentul responsabil fatǎ de mediu in randul bibliotecarilor, al autoritǎtilor locale si al cetǎtenilor romani in general.
Biblionet – lumea in biblioteca mea este un program national cu durata de cinci ani, care ofera romanilor acces gratuit la informatie, prin stimularea dezvoltarii unui sistem modern al bibliotecilor publice din Romania. Biblionet ajuta bibliotecile sa vina in intampinarea nevoilor comunitatilor locale, oferind cursuri IT pentru bibliotecari si dotand bibliotecile publice cu echipamente IT, in cadrul unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor din Romania (ANBPR), precum si autoritatile publice locale (http://www.biblionet.ro).
Romania Green Building Council (RoGBC) – Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi este o asociatie non-profit, al carei scop este promovarea cladirilor eficiente din punct de vedere energetic si facilitarea transformarii pietei catre un sector al construcțiilor ecologic si sustenabil. (http://www.rogbc.org/ro).

Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani si are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in Romania. Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si bibliotecile publice romanesti. Microsoft Corp., partener al programului Global Libraries la nivel mondial, va dona software in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari catre biblioteci.

Pentru detalii: Monica Grecu, Specialist Relatii Publice, Programul Biblionet, 0730 620 498, (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate).
www.biblionet.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *