Editura Rao: clasamentul Publishers Weekly pentru 2008

In prima parte a fiecarui an, prestigioasa publicatie americana Publishers Weekly face o trecere in revista a celor mai bine vandute titluri din anul precedent. “Premiantii” anului 2008 sunt figuri cunoscute, publicate cu succes si in Romania de Editura RAO, precum Grisham, Sparks, Baldacci sau Koontz. Primele trei locuri sunt ocupate de Apelul – John Grisham, Povestea lui Edgar Sawtelle – David Wroblewski, The Host – Stephenie Meyer. James Patterson, autor de asemenea publicat la Editura RAO ocupa locul al patrulea cu romanul Cross Country, care s-a vandut in peste 1,1 milioane de exemplare, dar si locul 11 cu romanul 7th Heaven. Din aceasta serie, RAO a publicat 1-ul pe lista mortii, A 2-a sansa, Al 3-lea caz si 4 Iulie. In 2009 va aparea si Al 5-lea calaret.

Grisham, un previzibil loc intai

Numarandu-se printre cele mai asteptate titluri ale anului trecut, Apelul, de John Grisham, s-a situat pe primul loc in topul Publishers Weekly, cu cel mai mare numar de exemplare vandute. Doubleday, editura care a publicat cartea, nu a dorit sa faca publice cifrele de vanzari, dar Publishers Weekly confirma suprematia acestui volum. In Romania, romanul Apelul a fost publicat la sfarsitul lui 2008. Cu public fidel si reusind sa atraga mereu cititori noi, John Grisham este prezent la Editura RAO din 1993 cu titluri precum: Cazul Pelican, Avocatul strazii, Testamentul, Camera mortii, Partenerul, Nevinovatul, Firma, Juriul, sau Campionul din Arkansas.

Povestea lui Edgar Sawtelle, un titlu recunoscut – in curs de aparitie la RAO

Locul al doilea in topul celor mai bune carti din 2008 e ocupat de ceea ce realizatorii clasamentului Publishers Weekly numesc “indragitul Edgar Sawtelle”. Cu peste 1,3 milioane de exemplare vandute in 2008, romanul Povestea lui Edgar Sawtelle, de David Wroblewski, a fost depasit in popularitate doar de ultrafaimosul John Grisham. Cartea de debut a lui Wroblewski s-a bucurat si de atentia vedetei de televiziune Oprah Winfrey, care a recomandat-o clubului ei de carte. Romanul este o epopee shakespeariana despre un baietel mut din Wisconsin, o carte in care se exploreaza foarte inteligent limitele limbajului. Povestea lui Edgar Sawtelle va aparea la Editura RAO in luna noiembrie 2009.

Stephenie Meyer, succes dupa succes

Stephenie Meyer , autoarea seriei Amurg a fost – se arata in Publishers Weekly – revelatia pietei americane de carte in 2008. Denumita de realizatorii topului “the new kid on the block”, Meyer a reusit sa urce pe locul al treilea in clasamentul celor mai bine vandute carti, la o pozitie distanta de maestrul Grisham. Noul ei succes, cu peste 1,24 milioane de exemplare vandute, confirma faptul ca vorbim despre o autoare cu multiple veleitati. Romanul The Host, marcheaza trecerea scriitoarei de la fictiunea dedicata in principal tinerilor spre un public mai larg.
Lansata in luna mai 2008, The Host vorbeste despre o rasa extraterestra care vrea sa cucereasca Pamantul pentru ca pamantenii devenisera prea violenti. Ce se intampla insa daca unii pamanteni nu sunt de acord, veti afla doar citind povestea imaginata de Stephenie Meyer. Cartea va aparea in traducere romaneasca la Editura RAO in prima parte a anului 2010.

http://www.rao.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *