Proiect cultural: cu Wartburg-ul prin fostul lagar comunist

Un Wartburg Tourist cu anul de fabricaţie 1974 străbate fostele state comuniste: Christian Stadali, jurnalist din bazinul Ruhrului, în Vestul Germaniei, şi Holger Schmalfuß, jurnalist şi comediant din Estul Germaniei/Leipzig, doresc să se întâlnească cu oameni care îşi aduc aminte de vremurile de dinainte de 1989. Pe ruta de 6000 km care străbate Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria şi România, aceştia caută poveşti şi amintiri din acea vreme.

Poveşti de evadare într-un viitor nou şi necunoscut. Cei doi călători îşi descriu experienţele pe un blog, accesibil tuturor pentru postarea de
comentarii şi completări: http://www.thueringen-taxi.de. Decurg de aici discuţii despre vremurile de dinainte de 1989, de după 1989, asemănări şi deosebiri în cadrul proceselor de transformare. Planul celor doi „taximetrişti“ include întâlniri cu instituţii culturale, economice, sociale sau sportive. Christian Stadali şi Holger Schmalfuß sosesc la Bucureşti şi vă aşteaptă cu Wartburg-ul lor în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român, miercuri 6 mai 2009, la ora 19.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *